Buna seara , intrebarea mea este urmatoarea , tatal meu detine 2 imobile un apartament si o casa si as dori sa stiu cum pot face contract de intretinere cu acesta si care sunt costurile unui asemenea contract
Va dau cateva detalii mai jos :
1) casa : valoarea de grila 98240 euro
teren 168 mp
suprafata construita 68 mp
Nivele : Parter , Etaj , Mansarda
Constructie : caramida + paianta - fara instalatii
2) Apartament : Valoarea de grila 50 000 euro
suprafata 68 mp
Preturile sunt estimative evident dar as vrea sa aflu mai multe detalii , am mai intrebat la diversi notari , dar as dori sa stiu si parerile dvs ..
da , stiud e acord cu dvs , acelasi lucru am calculat si eu pe net , nu inteleg de udne mi s-au dat sumele astea oricum va multumesc ca m-ati linistit credeam ca e impozibil de facut acest contract , dar o sa ma reinteresez :)
Nu va intereseaza pe dv. valorile din grila, le puteti micsora cu 10-20%; pentru vanzarea/instrainarea intre rude pana la grad II, impozitul se calculeaza la valoarea declarata de parti in act; doar ca pretul, desi poate fi mai mic, nu poate fi derizoriu (daca e vanzare).
La contractul de intretinere fara vanzare, eu cred ca puteti reduce bine pretul, vazand ca acesta este trecut in document exclusiv pentru taxare.
Vanzare imobil
laura_agapy
As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)
Grila notar
ombladoon
Buna ziua,
As dori sa aflu suma impozitul ce trebuie platit (aproximativ) pentru o donatie(sau act de vanzare cumparare) a unui apartament de 2 camere in ... (vezi toată discuția)