avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ITM

Are dreptul ITM-ul sa divulge informatii privind situatia firmei mele si a angajatilor mei ?
Domnul primar imi verifica firma la toate institutiile dupa cate am inteles si singurii care i-au dat informatii sunt cei de la ITM. Primarul a trimis politia sa verifice la ITM situatia angajatilor si a firmei mele. Cei de la ITM nu incalca nici o lege? M-am saturat sa fiu hartuita.X-(
Am gasit legea de mai jos :

Art. 196 Cod Penal
Divulgarea, fara drept, a unor date, de catre acela caruia i-au fost incredintate, sau de care a luat cunostinta in virtutea profesiei ori functiei, daca fapta este de natura a aduce prejudicii unei persoane, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

mai este in vigoare? Pot sa ma duc la ITM si sa ii intreb cu ce drept au facut asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 4 Aprilie 2009
Daca politia a solicitat oficial date despre angajatii unei firme, atunci ITM-ul poate oferi aceste detalii.
Orice ITM este operator de date cu caracter personal.
Nu au depus nimic scris cei de la politie, "curiozitatea" lor era doar verbala. Am depus deja dovada in copie si detin si originalul pentru proces in care sunt clar constatate numarul angajatilor, salariul, etc. deci nu inteleg implicarea politiei, ca apoi sa aud povesti ca nu sunt in regula cu actele la ITM. De unde stiu ca am fost verificata? Am fost sa depun declaratiile lunare la ITM si asa am aflat de la ghiseu. Cea de acolo m-a intrebat ce probleme are firma mea de este verificata de politie? Este extrem de neplacut. Nu cred ca pot verifica fara motiv ce au ei chef. Trebuia sa faca o adresa ceva nu sa vina sa intrebe de la ghiseu incepand pana habar nu am unde.X-(
Din cate se observa ati beneficiat si dvs. de " discretia" angajatilor de la ITM. =D> se pare ca lipsa confidentialitatii functioneaza pentru toata lumea...........
Din pacate eu nu am "beneficiat" de "discretia" angajatilor de la ITM ci doar de CURIOZITATEA unei angajate de la ghiseu.
Ea m-a intrebat "ce probleme am la firma, ca a venit politia din comuna sa verifice". Doamna respectiva are parinti exact din aceasi comuna, deci ii cunoaste pe "domni" politisti. Eu am ramas tablou, cum se zice...Cred ca majoritatea angajatilor din institutiile publice isi petrec ziua de munca, la cafea, povesti, barfe si dormind in scaun...X-(
Asa serviciu as vrea si eu... dar din pacate nu am "pile" :))
Aici nu este vorba de discretia angajatilor ITM , ci de faptul ca organul de politie a efectuat o cercetare (informare) fara a avea o anumita baza legala ... s-a mers pe principiu P.C.R. (pile, cunostinte si relatii). ;)

Orice solicitare a organului de politie formulata catre o anumita institutie publica trebuie sa se faca in scris si nu verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divulgarea datelor cu caracter personal highlife highlife Buna ziua, Conform legislatiei in vigoare, bancile au dreptul de a verifica datele cu caracter personal pe care noi le oferim la incheierea unui contract de ... (vezi toată discuția)
Verificarea datelor cu caracter personal highlife highlife Buna ziua, Conform legislatiei in vigoare, bancile au dreptul de a verifica datele cu caracter personal pe care noi le oferim la incheierea unui contract de ... (vezi toată discuția)
Acte solicitate de banca pentru credit persoana fizica cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Unul dintre salaritii firmei la care lucrez, vrea sa faca un credit la UNI CREDIT TIRIAC BANK. A venit cu formularul tipizat de la banca, pe care ... (vezi toată discuția)