buna ziua. in data de 10 sep 2013 in urma unei perchezitii domiciliare sotul meu a fost arestat preventiv pentru 29 zile,ulterior a mai primit inca 60 de zile.Acasa s au gasit 9 baxuri de tigari si 320 l alcool.A fost incadrat la .1:art 296,al 1 lit l,2:art 270,al 3,3:art 295,lit a si 4:art 297,al 1,toate cu art 41 si art 33 lit a, maine are loc procesul si am decis sa mergem pe recunoastere. mentionez ca este la prima abatere.as dori sa stiu la ce sa ma astept. daca poate sa ia cu suspendare. Precizez ca a fost pus sub sechestru masina si o suma de banii iar intre timp prejudiciul adus statului a fost achitat integral.
Am vb cu avocatul si mi a spus ca s a amanat pronuntarea o satamana m.ai precis pana pe 6 nov.pe portal apare dar mai tarziu.eu inca sper sa ia cu suspendare.va multumesc pt raspuns:
buna ziua! am stat ieri toata ziua cu sufletul la gura in asteptarea pronuntarii.Avocatul la ora 18 nu stia nimic, pe portal pana la ora 20 nu era afisat nimic iar la ora 21 am intrat iar si am vazut ca s a amanat iar pronuntarea pana pe data de 13 nov. De cate ori are voie judecatorul sa amane pronuntarea?De ce se intampla asa,nu au timp sa se pronunte?
În baza art. 2961 alin. 1 lit. l din Legea nr. 571/2003, modif. şi compl. prin O.U.G. nr. 54/2010, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen. şi rap. la art. 3201 alin. 7 C.proc.pen. condamnă inculpatul: ...... la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit Titlului VII sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete. În baza art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006, modif. şi compl. prin O.U.G. nr. 54/2010, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen. şi rap. la art. 3201 alin. 7 C.proc.pen. condamnă acelaşi inculpat: ....la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor şi a mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. Conf. art. 65 alin. 2, 3 C.pen. interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II – a şi lit. b C.pen., cu titlu de pedeapsă complementară, pe timp de 2 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 295 lit. a C.pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen. şi rap. la art. 3201 alin. 7 C.proc.pen. condamnă acelaşi inculpat: .......la pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de speculă. În baza art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen. şi rap. la art. 3201 alin. 7 C.proc.pen. condamnă acelaşi inculpat: ............la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor. Conf. art. 33 lit. a rap. la art. 34 alin. 1 lit. b C.pen. contopeşte pedepsele aplicate prin prezenta, inculpatul ............urmând să execute în final pedeapsa cea mai grea de 2 (doi) ani închisoare. În baza art. 88 C.pen. scade din durata pedepsei aplicate prin prezenta durata reţinerii şi a arestării preventive în cauză de la data de 11.09.2013 la zi. În baza art. 71 C.pen. interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II – a şi lit. b C.pen., cu titlu de pedeapsă accesorie. Conf. art. 35 alin. 1 C.pen. aplică alături de pedeapsa închisorii pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II – a şi lit. b C.pen., pe timp de 2 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 350 C.proc.pen. menţine starea de arest a inculpatului .....Pedeapsa se va executa în regim de detenţie, potrivit art. 57 C.pen. Admite pretenţiile civile formulate de partea civilă A.N.A.F. – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi – Direcţia Regională Vamală Galaţi. Constată acoperit integral de către inculpatul ..............prejudiciul în valoare de 39.914 lei. În baza art. 118 alin. 1 lit. e C.pen. confiscă de la inculpatul .......................suma de 7.750 lei În baza art. 118 alin. 1 lit. b C.pen. confiscă de la inculpatul .........autoturismul marca VW Passat În baza art. 118 alin. 1 lit. f C.pen. confiscă de la inculpatul .................cantitatea de 87.980 ţigarete / 4.399 pachete şi de 360 litri alcool contrafăcut (ordonanţa nr. 435/P/2013 din data de 23.09.2013 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa de instituire a sechestrului asigurător).
X-(Precizez ca toti 3 au primit aceleasi pedepse, precizez ca sotul meu este la prima abatere, este singurul care a achitat prejudiciul si totusi nici o diferenta la condamnare...este normal?