avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bun imobil comun - executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Bun imobil comun - executare silita

Buna ziua,

am fost asociat si administrator la un srl. societatea a intrat in insolventa si lichidatorul a cerut angajarea raspuderii administratorilor. am obtinut din partea celuilalt administrator o declaratie notariala in care precizeaza ca el s-a ocupat faptic de societate si ca raspunde el pt datoriile societatii(catre finante) pt care s-a cerut insolventa. Instanta nu a tinut cont de aceasta declaratie, amandoi fiind obligati la plata sumei de 60.000 ron, in solidar. Am facut recurs, contestatie in anulare, dar degeaba.
Intrebarea ar fi in ce masura se poate executa silit apartamentul pe care il am bun comun cu sotul, dobandit in timpul casatoriei, anterior infiintarii societatii in cauza. Nu am bunuri mobile si nici alte bunuri imobile proprietate personala.
Se poate urmari un bun imboil comun??? care ar fi procedura? ce ma sfatuiti sa fac? Eventual sa vand partea mea din apartament sotului?am inteles ca se poate face contestatie la executare (daca ar fi cazul), care sunt sansele acestei contestatii?

Multumesc pt ajutor !
Intr-adevar, nu se poate executa bunul comun pt o datorie personala a unuia din soti, dar se poate executa cota dvs din bun, deci creditorii vor cere partajul, instanta va stabili cota dvs si se va executa aceasta din urma.
clautugui a scris:

Intr-adevar, nu se poate executa bunul comun pt o datorie personala a unuia din soti, dar se poate executa cota dvs din bun, deci creditorii vor cere partajul, instanta va stabili cota dvs si se va executa aceasta din urma.


Multumesc,

cat ar fi cota mea dintr-un apartament cu 3 camere, daca avem si 2 copii in intretinere? si ce se intampla in cazul in care se scoate partea mea la licitatie si nu o cumpara nimeni (ca doar nimeni nu cumpara ceva in coproprietate cu sotul meu)? ce se intampla mai departe?


Nu inteleg de ce m-ar executa doar pe mine? si de ce declaratia nu ar avea valoare? din momemnt ce a fost data in fata notarului? fara suparare, dar mai mare "inginerie" mi se pare sa nu se tina cont de declaratie pe motiv ca celalalt debitor ar putea fi insolvabil si apoi eu sa ma indrept impotriva lui, decat sa se tina cont de declaratie daca ea tot exista, nu?

Creditorii pot cer partajare bunului in instanta si in cadrul unui alt proces, nu?

Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
ContSters214341, utilizator
S-a omis sa vi se spuna ca sotii au proprietate comuna in devalmasie, asadar nu cote indivize. Nu se poate executa cota, ci se va cere partajul, atribuirea imobilului in proprietatea dvs cu obligatia platii sultei catre sot. Asa imobilul poate fi executat silit. Daca imobilul i se atribuie sotului, cu obligatia platii sultei catre dvs va fi executat sotul pentru sulta, si tot la vanzarea imobilului se ajunge.

Incercati sa gasiti o solutie sa acoperiti din alta parte pasivul, de ex un credit, ca sa evitati vanzarea imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare bunuri sotie angelaang angelaang Va rog a-mi raspunde la urmatoarea intrebare; – Executorul poate pune sechestru sau ma poate executa silit daca sotul meu in urma unui delict este ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite inainte de casatorie DanielaMol DanielaMol Buna ziua, Urmeaza sa ma casatoresc in scurt timp si as dori sa ma ajutati cu unele lamuriri. Sunt proprietarea unui imobil si unor terenuri. 1. Dupa ... (vezi toată discuția)
Actiunea oblica sau contestatia la executare pentru partaj imobil? DanyD DanyD Care este cadrul procesual corect in situatia in care, in calitate de creditor (am inceput deja executarea silita) doresc partajarea unui imobil detin de ... (vezi toată discuția)