avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nedepunere situatie locuri vacante la agentia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nedepunere situatie locuri vacante la agentia de somaj

Ieri am angajat un somer.Astazi a fost la somaj sa ceara suspendarea ajutorului de somaj si i s-a spus ca firma nu figureaza la ei,ca nu a depus situatia cu locurile vacante,ca suntem pasibili de amenda,etc.Dna i-a explicat ca suntem la primii angajati,nu am depus inca 112,pana la urma i s-a semnat ce era de semnat.Ce urmeaza acum?E posibil sa avem un control si sa primim amenda de 3000-5000 lei,cf.legii 76?E adevarat ca legea zice ca toate firmele trebuie sa depuna acea situatie,dar nu stiu pe nimeni care s-o fi depus,poate doar cei care au legatura directa cu AJOFM(angajeaza someri,tineri,alte categorii speciale,sa zicem).Se poate cumva sa scapam de sanctiune,putem sa depunem acum situatia,sau...altceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:14, 7 Noiembrie 2013
Nu aveti cum sa solicitati dvs asa ceva. Depuneti situatia si atat.
Depunere si atat implica si amenda pt.intarziere?
Ma gandeam ca se procedeaza ca la ANAF,unde am depus declaratii 100 pt. 3 trimestre cu cerere pt.depunere cu avertisment.
Cand depuneti acea instiintare veti vedea daca cei de la AJOFM va sanctioneaza sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatia locurilor de munca flori9 flori9 Buna ziua, cum stim care este situatia locurilor de munca ale firmei noastre la ANOFM (pt. a stii daca coincide cu starea de fapt)? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Instiintare ajofm alinliliana alinliliana Buna ziua, Puteti sa imi spuneti daca exista cumva scris in lege ca trebuie sa instiintam AJOFM-ul cand avem posturi vacante? Multumesc,o zi buna. (vezi toată discuția)
Repartitie somaj Andrei Gica Andrei Gica Mai este necesara repartitie de la somaj in cazul in care persoana care urmeaza sa se angajeze nu este somera? Va rog sa precizati in ce situatie este necesara ... (vezi toată discuția)