avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instrainare bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instrainare bunuri

Sunt proprietarul unui autovehicul dobandit inainte de casatorie, insa la care mai platesc rate la banci.V-as ruga sa-mi spuneti daca pot sa-l instrainez (vanzare) fara acordul sotiei, sau daca pot sa-l donez unei rude apropiate, pentru ca nu doresc ca sotia de care urmeaza sa divortez, sa beneficieze de o suma mare din valoarea masinii, la care ea oricum nu a contribuit niciodata. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: anirotom , utilizator 09:59, 25 Aprilie 2009
themis a scris:

Poate sa-l vanda, dar nu pentru ca ar actiona prezumtia de mandat tacit, ci pentru ca este bun propriu, dobandit inainte de casatorie.

Domnule Themis, era acolo o locutiune conjunctionala subordonatoare, chiar daca. Daca ati fi citit atent ati fi observat-o. Am nuantat si situatia bunului mobil cumparat in timpul casatoriei. Precizarea dumneavoastra mi se pare lipsita de temei.
Buna ziua. Am si eu o speta la care nu stiu raspunsul. Va rog sa ma ajutati!

Casatoria s-a desfacut, iar dupa divort unul dintre soti a vandut autoturismul bun comun dobandit in timpul casatoriei, fara consimtamantul celuilalt sot. Este totul in regula din punct de vedere legal? Daca nu, ce articol de lege ar putea fi invocat pentru introducerea unei actiuni in instanta?
Mentionez ca partajul nu a fost declansat in momentul instrainarii bunului.

Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina pe numele sotului emiliaiorga emiliaiorga Buna ziua! Am urmatoarea nelamurire: eu si sotul meu detinem un autoturism pe care l-am achizitionat in timpul casatoriei printr-un imprumut facut pe numele ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune anijn_san anijn_san Daca sotii constituie un srl in timpul casatoriei (50%-50%) si tot in timpul casatoriei unul din soti cesioneaza partile sociale catre celalalt sot, iar dupa ... (vezi toată discuția)
Divort- partaj iness iness buna ziua Am divortat acum un an dupa 5 ani de casatorie ,sotia mea a bagat divort la momentul respectiv nu am facut partaj ne-am inteles pe cale amiabila , ... (vezi toată discuția)