avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reducere varsta la grupa 1 de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reducere varsta la grupa 1 de munca

Buna ziua. As dorii sa adresez urmatoarele intrebari:
1. Daca mama mea a activat in perioada 1984-1998 in grupa 1 de munca, avand acte doveditoare( inscrisuri in cartea de munca si adeverinta de la locul de munca) iar in prezent doreste sa isi depuna dosarul de pensie, de ce reducere beneficiaza ? Noi stiam ca este de 6 luni la an insa ni s-a spus de la Casa de Pensii ca s-a cumulat gr.1 cu gr2. conform unei legi din 2010( nu stiu care) si reducerea este de doar 3 luni la an?
2. in prezent care este varsta standard de pensionare pentru limita de varsta la femei?
Cel mai recent răspuns: andrea_sb , utilizator 20:10, 3 Februarie 2014
multumesc pentru raspuns. asta ma interesa, daca se prevede ceva in lege pentru situatiile in care nu se indeplinesc cei 15 ani.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie ailicec ailicec daca am lucrat 12 ani grupa I si 9 ani grupa a II-a, daca doresc sa ies la pensie mi se cumuleaza cele doua grupe ca vechime? (vezi toată discuția)
Data pensionare ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care-i data pensionarii pentru limita de varsta si pensionare anticipata,avand urmatoarele date:femeie,nascuta in octombrie ... (vezi toată discuția)
Data iesire pensie CameliaGh CameliaGh Buna ziua. Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Nascut 14 martie 1955, Barbat; vechime 36 ani 11 luni din care: 10 ani 4 luni grupa I -100% ... (vezi toată discuția)