Buna ziua!
O sa incep direct cu problema.
Am lucrat la o firma o perioada de timp ( un numar de ani), recent mi-am gasit alt job, mi-am dat demisia respectand contractul individual de munca (20 de zile calendaristice -preaviz).
Problema este ca fostul angajator nu mi-a bagat banii in cont pe zilele lucrate( incadrate in preaviz) am lucrat program normal. Mi-a oprit si bonurile de masa.
Motivul sau motivele -ca au fost pierderi in firma in ultimile doua luni. Cum nu am gresit niciodata de-a lungul timpului cat ma fost angajat si am gresit fix in ultima luna??? Are dreptul sa-mi opreasca salariul doar pe acest motiv?
Multumesc!!
Dreptul de a va opri salariul nu il are.Chiar daca ati produs un prejuduciu firmei, este nevoie de o hotarare judecatoreasca definitiva. Puteti sesiza ITM, sau Inspectia muncii, dar interventia acestora nu garanteaza plata drepturilor salariale. Actionand angajatorul in instanta veti putea primi drepturile salariale de care faceti vorbire.
Buna ziua
iuly85
am si eu o intrebare :un angajator are dreptu sa opreasca 30% din salariu unui angajat daca acesta nu sta in preaviz cand pleaca la alt loc de munca daca nu ce ... (vezi toată discuția)
Preaviz
ContSters88535
am si eu o problema...am primit un preaviz de la locul de munca si,din cate am vazut pe forum, am inteles ca am dreptul sa lucrez doar 4 ore pe zi...vroiam sa ... (vezi toată discuția)