Buna ziua!
Sunt pe acest forum sa va cer parerea.
Expun situatia:
Sunt absolvent (nu licentiat) de facultate in orasul Cluj Napoca (fiind din judetul Sibiu).
Primesc un colet de la Paris, pe numele facultatii mele. N-am mers sa-l ridic pentru ca nu stiam de existenta lui in tara, ca a ajuns in tara. Am mers dupa el la o luna, si mi s-au dat doar cateva documente din el, deci era deschis. Ii intreb pe cei de la Paris daca mai existau si alte documente in el, cei de la Paris mi-au raspuns ca DA, mai existau.
Secretara mi-a raspuns flexata ca a ajuns de o luna de zile si daca n-a venit nimeni dupa el, ea l-a deschis. Am ridicat coletul, n-am semnat pentru el ca nu se face asta in institutiile romanesti, n-am avut martori. Acum mi-a venit inca un colet pe adresa facultatii (a fost trimis din Franta pe 13 martie si precis a ajuns) dar inca nu am ajuns sa-l ridic. Am dovezile in email ca in primul colet mai existau si alte documente.
Din diverse motive n-am ajuns inca la Cluj pentru ridicarea celui de-al doilea colet. Dar in curand o voi face.
Imediat se fac 2 saptamani de cand am ridicat coletul numarul 1 (dosarul cu documente) si astept timpul liber sa-l ridic si pe al doilea.
Totusi, pana aici fiind speta, stiu ca se incadreaza la art 195 cod penal, partea speciala. Care sunt sansele sa primesc despagubiri ? Pentru ca stiu ca secretara respectiva este plina de « pile » pe « scaunul » ei si cu dreptatea-n mana, pot sa am repercursiuni negative considerabile.
Cu multumiri anticipate,
Alin L
1.DA
2.CERETI ACESTE PROBE IN CADRUL DECLARATIEI
3.se va face prin comisie rogatorie daca va fi necesar ( daca recunoaste nu se mai face)
depinde si de cuantumul prejudiciului
4.daunele materiale-pagube materiale
daune morale le estimati dvs singur
Pt domnul avocat Lascoschi,
Cat despre urme, ele mai pot fi amprentate la modul maxim atata vreme cat si altcineva decat secretara (eu) am folosit cartea/cartile? Nu e prea tarziu oare pentru urme?
Din puncul meu de vedere, prelevarea amprentelor de pe carti la acest moment este tardiva... avand in vedere ca totusi ati utilizat timp de 2 sapt cartile (?).
O plangere la politie ar fi utila si atunci org de pol vor lua masurile care se impun pt identificarea autorului.
Fiti atent insa ca aveti la dispozitie doar 2 luni sa sesizati organele de cercetare,aceasta fiind o infr care se urmareste la plangerea prealabila.
Prelevarea amprentelor se poate face si dupa 3 luni.
Depinde insa de anumite conditii.
In cazul dvs nu cred ca fie probleme.
Se poate insa intampla ca amprentele sa nu poata fi clar identificate.Acest lucru se poate intampla si daca de la momentul comiterii faptei au trecut 30 de minute.
Credeti sau nu, expeditorul francez, persoana juridica, nu vrea sa-i fie tarat numele prin tribunalele romanesti. Prin urmare, aproape ca mi se interzice sa fac plangere, coletul fiindu-mi trimis inca o data. Nu-l "intereseaza" ca mi s-a umblat in colet, trimitandu-mi-se altul, cat sa nu fie implicat in ceea ce inseamna justitia romana.
Inteleg si punctul lui de vedere. Si atunci?
Ce parere aveti de "rezolvarea" frumoasa a cazului?
Violare corespondenta
ietam
In Romania , din pacate , multi oameni nu cunosc bine legile , de aceea existati voi avocatii , juristii etc. Am facut anul trecut plangere penala intai la ... (vezi toată discuția)