avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme Procura, antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme Procura, antecontract

Va rog , cateva opinii la urm. speta::frantic:
Anecontract v- c teren agricol din 2007;ultim termen( prelungit)de executare dec. 2009, cand mi s-a dat procura de substituire privind dreptul de a- mi vinde terenul respectiv mie insumi(valabila pana la inch. actului autentic;
N-am mai facut o alta prelungire la antecontract, iar acum in 2013, vrand sa perfectez vanzare la notar, constat ca procura de baza a fost revocata#-o .
Ce sanse credeti ca mai am sa salvez 35000 E, pe care i-am platit integral la data incheierii antecontractului?:ok:
Cel mai recent răspuns: dragonel , utilizator 17:49, 22 Noiembrie 2013
Nu conteaza ca s-a referit sau nu, e un act accesoriu, care tine si depinde de mandatul initial.
Eu nu cred ca v-a pus in imposibilitate, ati fi putut incheia actul acesta ani de zile, luni, saptamani... Si cand n-ati mai putut, trebuia sa va cereti banii.
Nu stiu in ce masura mai sunteti in termen. Cine foloseste terenul?
AVLIL a scris:

Nu conteaza ca s-a referit sau nu, e un act accesoriu, care tine si depinde de mandatul initial.
Eu nu cred ca v-a pus in imposibilitate, ati fi putut incheia actul acesta ani de zile, luni, saptamani...


Procura mea ,cu valabilitate nelimitata, a fost intempestiv si nejustificat revocata- producandu-mi un prejuduciu cert.
Oare, revocand procura in cauza, mandantul nu tb. sa-mi restituie(puna la dispozitie) si banii primiti??, dar ''asta'' o voi rezolva cu un av. experimentat si nu pe ac. "site".:wave:
Oricum , va multumesc
Pai nici nu aveati cum sa rezolvati chestiunea pe un sait, aici nu vedem acte, nu stim nici povestile intregi, vorbim de o saptamana si nici nu cunosc toate detaliile, ce sa va rezolv, nicio parere coerenta nu-mi pot da in conditiile lipsei de informatii.
Pentru o parere trebuie sa mergeti la un avocat cu toate actele in mana. Si daca va dadeam toate parerile cele mai bune din lume, ele nu sunt hotarari judecatoresti. :D Vedeti regulamentul forumului care spune asta mai clar.

Depinde de data la care s-a revocat procura pentru restitirea banilor; in functie de asta si dv. ii puteti cere sau nu banii inapoi. Timpul e important. Timpul de la prima la a doua procura, de la a doua la revocarea primeia, de la revocare pana azi...
Depinde si in care procura ce zicea de bani, unde zicea ca pretul a fost platit, cui, la ce data... Daca in procura nu spune nimeni nimic de bani, acestia apar in contract platiti cui? Exista vreo descarcare? Probabil ca nu... Cand ati primit procura, ar fi trebuit sa vi se fi stabilit si asta.

AVLIL a scris:

--------i, "vorbim de o saptamana si nici nu cunosc toate detaliile, ce sa va rezolv, nicio parere coerenta nu-mi pot da in conditiile lipsei de informatii."-----------



Aveti dreptate:P ----" vorba multa, saracia omului":sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren ... matrix73 matrix73 Bună ziua! Am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren în anul 2014 în calitate de mandatar al vânzătorului, având procură specială de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)
Procura autentica irevocabila Andreea Istrate Andreea Istrate In ce conditii s-ar putea realiza revocarea unei procuri autentice numai cu acceptul mandatarului? Exista vreo clauza ce ar putea fi inserata pentru a nu se ... (vezi toată discuția)