avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Recuperare cheltuieli dupa tratament gresit la o ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Recuperare cheltuieli dupa tratament gresit la o clinica de estetica

Buna ziua.
Am facut,la o clinica din Bucuresti, clinica care se ocupa cu tratamente estetice, o interventie denumita "micropigmentarea scalpului".
Mai exact, ptr cei cu par rar/chelie aceasta tehnica presupune tatuarea unor puncte pe pielea capului, care sa imite intr-un fel firul de par(evident, restul de par il tii tuns foarte scurt sau ras).
Clinica la care am faut aceasta interventie a facut reclama puternica acestei tehnici, chiar pe posturi TV, in emisiuni de maxima audienta.

S-au laudat ca e ceva revolutionar, etc.
Nu ma intrebati de ce, dar am facut si eu o interventie de asta la ei, in crestetul capului, unde am parul mai rar. Mai exact, trebuiau tatuate acolo niste punctulete subtiri, de culoare neagra astfel incat sa imite parul ras.
Problema e ca, ce au facut ei, a iesit un dezastru. Punctuletele "mici", cum trebuiau sa fie teoretic, cum arata si ei poze pe site la ei , sunt de fapt ditamai bulinoaiele de 3 mm diametru, s-au intins formand o pata, si, cel mai rau, au devenit de culoare albastra in loc de neagra. Asa incat acum am in crestet o pata mare albastra, nasoala, incat nu prea imi mai vine sa ies din casa fara o sapca, ceva pe cap.
Bineinteles ca am cautat solutii, ei au zis ca ma ajuta, dar s-au facut ca ploua, in momentul de fata refuza sa mai raspunda la telefoane, e-mail-uri, orice. Refuza sa-mi returneze banii .
Deci nu m-au ajutat deloc sa repar prostia facuta de ei, incat am stat eu si cercetat zile si nopti si pana la urma am gasit solutia, pe forum-uri din strainatate: punctele acelea pot fi eliminate cu laser.
Am gasit o clinica in Bucuresti care are laserul potrivit, dar problema este ca acest tratament cui laser dureaza: trebuie 4-5 sedinte la interval de 2 luni intre ele. Deci dureaza pana scap de problema.

Ce vreau eu acum:
-banii inapoi pe tratamentul initial facut de ei
-banii pe sedintele de laser(e 100 de euro sedinta)
-de asemenea eu nu sunt din Bucuresti, la mine in oras nu exista laserul care trebuie, deci ma mai costa si transportul, 200 de lei un drum, doresc de la ei si banii ptr transport.
Aceste cerinte mi se par de bun-simt. Adica, mi-au provocat problema, sa suporte cheltuielile cu indepartarea ei, mai ales ca eu am gasit solutia pe cont propriu, ei m-au luat la misto, au zis ca, sa ies sa stau la soare, ca dispar punctele tatuate. Asta era "solutia" lor.

De asemenea, ma gandesc sa cer si ceva despagubiri "morale", ptr deranjul provocat, mai ales din cauza ca dureaza 6 luni de zile pana scap de problema, si mai ales ptr modul in care m-au tratat, refuzand sa mai raspunda la telefoane, etc.
Nu stiu cate sanse am sa obtin despagubiri in plus, dar nici nu ma gandesc sa nu-mi fie returnati banii dati pe tratament+cheltuielile cu indepartarea cu laser. As fi multumit sa recupereze cea-m cheltuit, dar eu vreau sa cer, macar asa, si despagubiri in plus.

Va rog sa-mi spuneti daca ma incadrez cu acest caz la "cererea cu valoare redusa"
(suma pe care vreau sa o recuperez e de circa 4000 de lei) sau trebuie neaparat mers pe drept comun, si cam cat m-ar costa avocatul.(banuiesc ca la sfarsit ar trebui sa-mi recuperez cheltuielile de judecata).

Trebuie sa contactez un avocat si el sa depuna cererea de chemare in judecata, sau pot sa o fac si singur??
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: M115 , utilizator 13:28, 6 Martie 2017
Daca se va stabili ca exista culpa medicala veti obtine castig de cauza in instanta.
Mai intai trebuie stabilit daca exista culpa medicala si aces aspect il vor stabili tot medicii.

Din cele relatate, la o prima vedere mie imi pare sa existe culpa medicala dar lucrurile nu sunt simple...
Buna ziua. Mi-am facut un tratament facial nonchirurgical la o clinică estetică din Constanța, tratament care m-a costat 6000 de lei. Problema este ca acest tratament nu numai ca nu a dat rezultate, ba mai mult mi-a compromis tenul! Am sunat la clinica, sa-mi recuperez banii, numai ca doamna de acolo a refuzat orice dialog, ba mai mult mi-a vorbit urat si vulgar! Vreau sa stiu daca am vreo sansa, pe cale legală, sa-mi recuperez banii. Raspunsul dvs mi-ar fi de mare ajutor! Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis TudorGhitoc TudorGhitoc Buna ziua, as dori sa cer niste informatii despre procedura de a da un medic in judecata pentru malpraxis. Am avut o interventie chirurgicala estetica in ... (vezi toată discuția)
Caz medical - actionare in instanta viorel1304 viorel1304 Recent am fost operat la o clinica privata in urma careia a aparut o complicatie specifica tipului de interventie dar despre care nu am fost informat si am ... (vezi toată discuția)
Malpraxis la chiuretaj. ce șanse am într-un proces deschis împotriva medicului? Roxana I. Roxana I. Buna ziua numele meu este Roxana . Am facut acum 3 saptamani un chiuretaj din nefericire au apartut complicatii , in sensul ca , cand au incercat sa absoarba ... (vezi toată discuția)