avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM pentru absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM pentru absente nemotivate

Buna ziua!
Am rugamintea sa ma ajutai inca odata in urmatoare problema:
Am un angajat care nu s-a mai prezentat la serviciu din 26.08.2013. Din cauza ca am avut foarte mult de lucru am tot amanat convocarea la cercetare disciplinara si l-am pontat cu absente nemotivate. In sfarsit, am facut cercetarea si PV (nu s-a prezentata) si am facut decizie de concediere cu data de azi.
Abia acum mi-am dat seama ca in cazul absentelor nemotivate se poate (sau trebuie) suspenda CIM....Este obligatoriu sa suspend CIM pentru absente nemotivate??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:45, 16 Noiembrie 2013
art.49 alin.3 C.mun.: Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
@freeelis
Conf art 49 alin 4 CM in cazul suspendării contractului individual de muncă din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendării acesta nu va beneficia de niciun drept care rezultă din calitatea sa de salariat.B-)
Alineatul 3 al articolului 49 din Codul muncii prevede posibilitatea ca in cazul suspendarii c.i.m. sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2) al aceluiasi articol.

Absenta nemotivata , in anumite situatii, cred ca nu poate fi considerata o fapta imputabila salariatului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se operează absența nemotivată în revisal dacă în roi/ ccm și cim nu este prevăzută expres suspendarea cim pentru așa ceva? BIBISTROCELCROCOBAZDRUGAT BIBISTROCELCROCOBAZDRUGAT Cum se opereaza absenta nemotivata in revisal daca in ROI/ CCM si CIM nu este prevăzută expres suspendarea CIM pt absenţă nemotivata? Si daca este ... (vezi toată discuția)
Perioada suspendare contract munca ana_frincu ana_frincu Buna ziua, Pe ce durata se poate suspenda un contract de munca?... suspendarea facandu- se in baza art 49 alin4 sau art 51 alin2 (vezi toată discuția)
Absente nemotivate lemontee lemontee Buna ziua, Salariatii societatii nu s-au mai prezentat la serviciu , in proportie de 90%. In ROI avem posibilitatea suspendarii CIM pt. 10 zile, fara ... (vezi toată discuția)