avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut la 95 km / ora (restrictie de 40)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut la 95 km / ora (restrictie de 40)

Buna ziua. Ma confrunt cu o problema, aseara mi s-a retinut permisul pe o portiune de drum unde era restrictie de 40 km / ora. Politia a stat in spatele meu o perioada buna de timp (eu nu i-am observat) pana am depasit viteza regulamentara, ca sa poata sa-mi ia permisul. Eu stiu ca legea spune ca permisul se retine la peste 50+ km/ora peste viteza legala, dar nu am auzit in viata mea de permis retinut la 95 km/ora. Este clar un abuz din partea politiei, normal era sa ma opreasca de la inceput, cand eram peste limita legala. In fine. Am scris pe procesul verbal ca "Obiectiile se vor prezenta in instanta", am semnat si am luat procesul. Acum, eu vreau sa stiu daca are rost sa merg in instanta, sau sa ma conformez si sa invat pentru reducerea de o luna in loc de 3. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Sarcasticul , utilizator 12:13, 25 Noiembrie 2013
Sarcasticul a scris:

cioan a scris:

Prostia, mai corect teribilismul, creeaza viteza cu consecintele mai sus descrise.

Viteza nu inseamna accident, prostia cam da. Prin prostie se subinteleg mai multe, bineinteles. Daca ati fost atent, am si spus educatului interlocutor anterior ca legile lui Newton se aplica si la viteza legala. Daca un "sofer" cu spirit civic intra pe contrasens din prea multa "pricepere" conducand in limitele legale, de vina nu este viteza (era in limite, deci safe), ci prostia la care ma refeream. Daca cineva merge incet, nu inseamna ca merge si bine. Valabil si pentru cei care merg repede.

Este un proverb: Prostul nu-i prost destul daca nu-i si fudul... N-are legatura cu Dumneavoastra ci cu ceea ce ziceti. Daca un sofer prost merge incet, chiar daca merge prost poate mai are timp sa o dreaga cumva. Daca este un sofer prost si merge si tare (fudulia - ca are voie domnule si le place, ca masina poate), atunci rezultatul este cam unul singur. Ti se pare ca soferii nostri sunt suficient de pregatiti ca sa le scoti limitarile de viteza? Sau ca autostrazile noastre sunt adecvate (gropi, lipsa plase protectie, lipsa indicatoare s.a.)? Nu uita ca Germania este cam unicul caz, in rest eu nu stiu alte tari unde exista sectoare de drum fara limita de viteza.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
DinuX, utilizator
Ptr.Sarcasticul
Explicatie ca la un copil de 3 ani...pentru ca nu esti neamt si nici nu poti ajunge candva la educatia lui.Vad ca esti Gigi contra la toti care nu te aproba...oare toti suntem nebuni??!!Si acum te citez"Mai usor cu ipocrizia pe scari "... traiesti in Romania iar prin Germania esti trecator si te sfatuiesc sa respecti legea pe acolo.
@ DinuX

Proverbul este absolut aplicabil in privinta afirmatiilor. Sunt convins ca cel care a intrat pe contrasens si a dorit sa-mi testeze rezistenta mecanica a dres-o perfect. Cumva, dupa cum spuneti, romaneste. Avea 20-30 cand a taiat linia continua ca sa intre in scurt intr-o parcare si eu aveam cam 60. Citindu-va, imi vine sa-l sun sa-i cer scuze si sa-i spun ca eu am fost de vina. Cum am fost de vina si in cazul celui care a iesit dintr-o coloana direct in mine. Cred ca tocmai am avut o epifanie.
In exemplul cu autostrazile, erau noi, complete si nu erau gropi. Daca va ajuta in argumentatie, le transformam in teren agricol. E mai bine asa?
Cand am zis prostie, daca erati atent, am zis ca se aplica atat celor care merg incet, cat si celor care merg tare. Tinand cont ca m-ati aprobat, proverbul a fost o autoironie?

@ altapila

Nebun nu esti sigur. Doar ca nu esti in stare sa citesti ceva inainte de a raspunde. De inteles, cu atat mai putin. Probabil sunt Gigi contra alora care ma sfatuiesc sa respect o lege pe care tocmai am spus ca o respect. Reciteste pana intelegi. Daca altii au raspuns partial la obiect si la ceea ce am scris, tu ai facut-o pe langa.

@ alti potentiali cavaleri ai dreptatii neprihanite

Un pic mai multa atentie macar la citire, daca nu la raspuns, ar fi recomandabila. Ca sa nu ma mai trezesc combatut in timp ce mi se da dreptate.
Cine a fost in Ruse, stie sectiunea de drum cu limitare pusa aiurea la 40 si unde politia sta la panda. Sau faimoasele limitari bulgaresti la 60 in mijlocul campului. Cum a fost si "localitatea" Baicoi pe DN1 cu limitare la 50 in mijlocul porumbului pana in ziua in care s-a schimbat doar un indicator, fara alte modificari. Daca o lege este proasta sau aplicata prost, prin abuz de drept, nu inseamna ca trebuie sa inghitim fara comentarii.
Ptr.Sarcasticul
Repet:traim in Romania...alte explicatii?Asta este tara la care am contribuit cu totii....vreti legi drepte? sau mai bine zis sa va convina?,iesiti in strada,blocati drumul,blocati ministere...de ce numai pentru Rosia Montana si gazele de sist se poate demostra?Se modifica codul rutier,ce ati facut?... sau numai cand sunteti atins comentati.....In 43 de ani de soferie am vazut multe si am trecut prin multe....astazi nu mai poti negocia cu politia rutiera.
@ altapila

Cand a fost de iesit, am iesit. Nu comentez numai cand sunt atins si am facut-o atat pe alte cai/forumuri/etc (alt id) cat si in alte moduri. Imi spuneti sa ies si sa blochez drumul cand lumea nu e capabila nici macar de o discutie argument/contra-argument. Risc sa-mi iau vreo caramida-n cap de la vreun cetatean model si obedient. Macar de s-ar crea o masa critica de comentatori virtuali in prima faza, dar e mai greu sa se intample in conditiile in care se trambiteaza truisme cu valoare de argument.

Sa fim seriosi... dupa cum spuneati, vorbim de Romania. Tara in care pana si cei arsi direct la buzunar joaca pinguinul cand se strang 20.000 si pleaca cu 3h mai devreme de ora pana la care erau autorizati. Incidental, aceiasi care ziceau ca nu-i intereseaza de privati cand a fost introdus forfetarul.

Alte discuții în legătură

Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Contestare pv radar gabrielcostache24 gabrielcostache24 M.a luat radarul cu 84 km/h unde limitarea de viteza era de 50 km/h ( așa mi-a spus polițistul ) dar eu nu am văzut nici un indicator pe sensul meu de mers ... (vezi toată discuția)