Ma numesc Gabriela. Am nascut pe 4 septembrie 2013. De pe data de 2 septembrie sunt in concediu postnatal. Nu imi doresc sa intru in CIC si voi reveni la serviciu pe data de 16 decembrie, direct din concediu postnatal. In acest caz, voi beneficia de plata stimulentului de insertie, daca nu mai optez pentru CIC? Multumesc frumos.
Am inceput activitatea pe data de 16 decembrie. Apoi, de pe 23 decembrie pana pe 6 ianuarie intreg departamentul este in concediu (zile libere legale + concediu de odihna).
Perioada de proba se suspenda in timpul acestor zile libere? Adica, daca eu am perioada de proba de 30 zile lucratoare (16 decembrie-23 ianuarie), aceasta perioada se va prelungi datorita concediului?
De asemenea, dat fiind ca eu ma aflu in plata stimulentului de insertie, dupa terminarea perioadei de proba, mai pot fi concediata? Conform articolelor citate de dvs mai sus, am inteles ca mama nu poate fi concediata cat timp se afla in plata stimulentului.
Multumesc frumos.
1. Perioada de proba se termina atunci cand se consuma cele 30 de zile lucratoare.
2. Daca ati incheiat un contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata nu mai puteti fi concediata din motive neimputabile dvs. pe perioada cat beneficiati de stimulentul de insertie.
1. Un CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat chiar daca dvs. beneficiati de stimulentul de insertie la acea data.
2. Dar nu puteti fi concediata inainte de expirarea termenului pentru care a fost incheiat CIM deoarece beneficiati de stimulentul de insertie.
Puteti fi concediata numai pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Art.25 din OUG nr.111/2010
.......
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Stimulent insertie
anymaryh
Buna ziua!
Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: o salariata care tocmai a nascut, se afla in concediu medical sarcina si leuzie, cu mentiunea ca ... (vezi toată discuția)