avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire la serviciu dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire la serviciu dupa concediu crestere copil

buna ziua, vreau sa stiu daca sunt obligata ca admistrator de firma, sa primesc o angajata care a stat 2 ani acasa in concediu crestere copil ( este al doilea copil nascut de cand lucreaza la mine ). Dupa primul copil, am primit-o inapoi, dar acum, dupa al doilea, nu pream mai am atat de mult de lucru, si nu mai am nevoie de serv. ei. Stiu ca OUG 111/2010 prevede ceva in sesul asta la art. 25, dar nu stiu sigur daca este legal sau u sa ii desfac CIM. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:15, 7 Martie 2014
chiar daca este la al doilea CIC ( la a doua nastere ), mai trebuie s-o tin ?
Parerea mea este ca interdictia nu se refera la nuamrul de copii. Eu sunt de parere ca este aplicabila in urmatoarea situatie : se intra in CCC , apoi se revine la serviciu , dupa care se reintra in CCC si se revine din nou la munca.

In acest caz, in cazul celei de a doua reveniri nu cred ca mai este aplicabila aceasta interdictie.
Buna ziua!
Spuneti dnule avocat CostiBoncu : "Atentie ! La reluarea activitatii dupa revenirea salariatei din concediu cresetere copil sunteti obligat sa reintegrati salariata pe acelasi post detinut anterior suspendarii CIM, emitand decizia de incetare a suspendarii CIM si ulterior decizia de incetare CIM."
Va rog mult sa-mi spuneti in temeiul carei legi (lg, art., alin.). Multumesc.
Raspunsul la aceasta intrebare il gasiti in textul art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002 ... raspuns pe care l-ati primit si aici
www.avocatnet.ro/content/for...

Cu o singura observatie : legea prevede clar ca revenirea se poate face la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent

Da, asa este. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Concedierea la intoarcerea din concediu crestere copil monica100 monica100 La revenirea la serviciu din concediul de crestere copil, inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului, cat timp mai e obligat angajatorul, conform legii, ... (vezi toată discuția)
Concediere intrebare_buna intrebare_buna Buna ziua! Am o intrebare. Daca o salariata a fost 1 an in concediu ce crestere copil si a revenit cu o zi mai repede pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare contract de munca dupa revenire din concediu de crestere si ingrijire copil 10 luni madyyy13 madyyy13 Buna ziua . M-am intors pe 3 ian 2013 din concediu de crestere si ingrijire copil 1 an, in care am stat 11 luni fara 3 zile si beneficiez de stimulentul de ... (vezi toată discuția)