avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen apel

Daca procurorul a participat la dezbateri termenul de 10 zile curge de la pronuntare.

Dar pentru procurorul de caz sau alti procurori care ar putea sa faca apel (din cate stiu orice procuror poate sa faca apel nu numai cel ce a participat la dezbateri) termenul curge tot de la pronuntare daca in sentinta se scrie ca ministerul public are drept de apel in 10 zile de la pronuntare?
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
ContSters304069, utilizator
Nu vreti sa expuneti in concret situatia ? in general participarea procurorului este obligatorie la sedintele de judecata, vedeti art.315 c.p.p. unde arata exceptiile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Procurorul de pe langa parchetul de pe langa instanta care a pronuntat hotararea a fost prezent la toate sedintele inclusiv la dezbateri.

Procurorul ierarhic superior nu a fost insa prezent.

In sentinta se scrie ca Ministerul Public are drept de apel in 10 zile de la pronuntare.

Asta inseamna ca si procurorul ierarhic superior trebuie sa faca apel daca doreste in cele 10 zile de la pronuntare? Sau doar procurorul de sedinta?

Eu cred ca din moment ce procurorul de sedinta a reprezentat Ministerul Public, si procurorul ierarhic superior trebuie sa respecte termenul de 10 zile si nu se poate incadra la art 365. De altfel in sentinta se precizeaza ca Ministerul Public are drept de apel in 10 zile de la pronuntare, iar procurorul ierarhic superior face parte tot din Ministerul Public.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
ContSters304069, utilizator
Termenul este de 10 zile de la pronuntare pentru parchet.
Nu conteaza ca apare un procuror de undeva de aiurea ca tot acelasi termen este.
Da, de la pronuntare trebuie sa curga termenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs dupa 6 luni pentru lipsa comunicare georgiana.td georgiana.td Am primit o amenda penala pt. o infractiune legata de circulatie. Amenda e foarte mare , am incercat sa fac un credit sa o platesc , dar nu am reusit inca. ... (vezi toată discuția)
Apel peste termenul legal melinaR melinaR apelul formulat de partea vatamata si de procuror la o sentinta penala din data de 15.11.2007 este formulata la data de 26.06.2008 ce se poate face procesul in ... (vezi toată discuția)
Apel nedepus in termen - mai sunt sanse? maria_cluj maria_cluj Am urmatoarea situatie: am calitatea de parte responsabila civilmente intr-o cauza, un angajat al firmei a savarsit infractiunea de omor din culpa (accident ... (vezi toată discuția)