Daca procurorul a participat la dezbateri termenul de 10 zile curge de la pronuntare.
Dar pentru procurorul de caz sau alti procurori care ar putea sa faca apel (din cate stiu orice procuror poate sa faca apel nu numai cel ce a participat la dezbateri) termenul curge tot de la pronuntare daca in sentinta se scrie ca ministerul public are drept de apel in 10 zile de la pronuntare?
Nu vreti sa expuneti in concret situatia ? in general participarea procurorului este obligatorie la sedintele de judecata, vedeti art.315 c.p.p. unde arata exceptiile.
Procurorul de pe langa parchetul de pe langa instanta care a pronuntat hotararea a fost prezent la toate sedintele inclusiv la dezbateri.
Procurorul ierarhic superior nu a fost insa prezent.
In sentinta se scrie ca Ministerul Public are drept de apel in 10 zile de la pronuntare.
Asta inseamna ca si procurorul ierarhic superior trebuie sa faca apel daca doreste in cele 10 zile de la pronuntare? Sau doar procurorul de sedinta?
Eu cred ca din moment ce procurorul de sedinta a reprezentat Ministerul Public, si procurorul ierarhic superior trebuie sa respecte termenul de 10 zile si nu se poate incadra la art 365. De altfel in sentinta se precizeaza ca Ministerul Public are drept de apel in 10 zile de la pronuntare, iar procurorul ierarhic superior face parte tot din Ministerul Public.