avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum procedez pentru a face buletin unui prieten la ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum procedez pentru a face buletin unui prieten la domiciliul meu si care sunt riscurile?

buna!ce m-i se poate intampla daca ii fac buletin unui prieten la domiciliul meu?ce trebuie sa fac pentru asta?si la ce ma oblig eu sau el?
Cel mai recent răspuns: Carmen G , utilizator 16:08, 4 Decembrie 2013
thran a scris:
daca nu le achita ea si trebuie adeverinta de la Circa Financiara trebuie sa achit eu.

Vedeti dv., altceva se intelegea din primul dv. mesaj.
Nu va suparati ca am incercat sa imi clarific niste fapte pe care nu le-am priceput exact din primul dv. mesaj... multumesc.

Ceea ce a relatat Thran privind conditionarea eliberarii certificatului fiscal de plata amenzilor altor persoane este o practica dusa la extrem de autoritatile locale, dar nu are baza legala, nu este nici macar o interpretare eronata a legislatiei, e o constrangere ce aduce bani la bugetul local si inchide multe dosare executionale.
Amenda o primeste contravenientul, nu apartamentul sau masina, amenda ramane legata de contravenient nu de apartamentul unde locuieste/a locuit sau de masina pe care o are/a avut-o sau pe care a condus-o cand a savarsit contraventia.
Certificatul fiscal atesta ca persoana X are in evidenta anumite bunuri si are obligatiile fiscale achitate la zi sau, dupa caz, ca nu figureaza cu datorii la bugetul local.
E adevarat ca pentru a primi certificat fiscal contribuabilul trebuie sa isi plateasca toate datoriile la bugetul local (fie ca sunt impozite, fie amenzi), dar doar ale lui.
Nici un functionar public nu va sustine altceva, cat timp i se cere sa o faca in scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto de la primarie Aurel.207 Aurel.207 Buna ziua! As dori si eu ajutor (sfaturi) in urmatoarea situatie: Am vandut un autoturism si cei de la primarie nu vor sa mi l scoata de la impozit cum ca as ... (vezi toată discuția)
Eliberare documente gnr gnr am si eu o nelamurire daca stie cineva...cand vinzi o masina iti trebuie de la primarie neinceperea urmarii penale fara de care nu o poti inscrie masina...daca ... (vezi toată discuția)
Fiscal auto Diana Pilat Diana Pilat Buna ziua,am o întrebare în legătură cu fiscalul pt o mașină înmatriculată în România ,că sa il elibereze trebuie obligatoriu plătite toate taxele ... (vezi toată discuția)