avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... CSM-ul, sintagma “de îndatã” si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

CSM-ul, sintagma “de îndatã” si oportunismul referitor la „mãsurile premergãtoare fixãrii primului termen de judecatã"

Moto:
îndátă adv. (în și dată). Pe dată, imediat. Îndată ce și (maĭ puțin bine) de îndată ce, imediat ce, cum: îndată ce l-a văzut (saŭ cum l-a văzut), l-a și prins. – Se poate scrie și în dată, ca pe dată. Fam. și pop. în data mare, foarte răpede [!]: a venit în data mare.
Sursa: Scriban (1939)

---------------------------------------------------------
Pe rol pronunţarea asupra acţiunii în contencios administrativ formulată de reclamantul DDA, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii, având ca obiect anularea pct.19 din Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 637/2012.
-----------------------------------------------------
Reclamantul s-a adresat Consiliului Superior al Magistraturii cu plângerea nr. 12368/1154 din 20 mai 2013, în care a cerut să fie anulat art. 1031 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, aprobat prin HCSM nr. 387/2005 si introdus prin oct. 19 din HCSM nr. 637/2012.
----------------------------------------------------------
Concluzia Comisiei a fost că "nu este oportună abrogarea e dispoziţiilor art. 703' din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti", iar acest răspuns i-a fost comunicat de Consiliul Superior al Magistraturii sub nr. 12368/1154/2013 la data de 25 iulie 2013.
---------------------------------------------------------------

Vezi Sentinta civila nr.3353 din 01.XI.2013 pronuntata de CAB - Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal integrala la adresa:

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
legalmgm, utilizator

Alte discuții în legătură

Contradictie intre codul de procedura civila si regulamentul de ordine interioara al instantelor? marius29_86@yahoo.com marius29_86@yahoo.com Nu pot sa inteleg de ce in CPC scrie ca \"judecatorul nu poate lua parte la judecata aceleiasi pricini in caz de rejudecare dupa casare\" iar in Regulamentul ... (vezi toată discuția)
Normativ proiectare sali de judecata arhitectool arhitectool Buna ziua, Sunt arhitect si am de proiectat o cladire administrativa in care etajele vor fi de tip open-space, cu posibilitatea de a fi inchiriate pentru ... (vezi toată discuția)
Prevederi ale regulamentului de ordine interioara a parchetelor privind arhivarea electronica a dosarelor? eusaisapte eusaisapte Buna ziua, cunoasteti alte prevederi ale Regulamentului de ordine interioara a parchetelor privind arhivarea electronica a dosarelor, decat cea pe care am ... (vezi toată discuția)