Buna ziua,
Tatal meu a decedat in februarie anul acesta. Era plecat definitiv din tara in 1976 si stabilit actualmente in SUA cu cetatenie americana. In Romania masa succesorala este constituita din o casa la Craiova (care a apartinut mamei defunctului, el fiind unicul mostenitor...exista certificatul de mostenitor), iar ca mostenitori suntem eu in calitate de fiica, de cetatemie romana dar cu domiciliul actualmente in Italia, alti 2 fii cu cetatenie americana si sotia defunctului de cetatenie americana.
Am imputernicit o persoana din Craiova sa se ocupe de succesiune dar fara rezultat pana in prezent. O problema este cetatenia defunctului intrucat nu avem nici un act din care sa rezulte ca este inca cetatean roman. Toti mostenitori suntem de acord ca succesiunea sa se faca in conformitate cu legea romaneasca. Am semnat toti o declaratie in acest sens.
Prima intrebare este daca se poate face succesiunea dupa legea romaneasca si cum trebuie sa procedam...este de ajuns declaratia pe care am facut-o sau trebuie un act doveditor? Daca trebuie acest act, cui trebuie sa ne adresam?
A doua intrebare este: in cazul in care defunctul nu mai era cetatean roman, succesiunea de poate face dupa legea romaneasca sau trebuie sa se faca dupa legea americana? Cum trebuie sa procedam?
Va multumesc.
Mostenire
Haan D. Aniko
Un cetaten olandez si sotia au construit o casa in urma cu 25 ani in Romania. Casa este pe numele lor iar terenul pe numele unei cetatean român. Domnul a ... (vezi toată discuția)