avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum anunt angajatorul de a doua sarcina daca sunt in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum anunt angajatorul de a doua sarcina daca sunt in CCC? este obligat sa ma primeasca la munca?

Buna ziua,
Ar trebui sa incep munca pe 16.02.2014 dupa un CCC de 2 ani, si sunt insarcinata din nou urmand a naste in jurul datei de 24.06.2014.
Intrebarile sunt:
-cum anunt angajatorul de cea de-a doua sarcina?
-angajatorul este obligat sa ma primeasca la munca?

Va intreb asta deoarece OUG 111/2010 Art 25 omite,intentionat sau nu, daca angajatorul este obligat sa primeasca inapoi la munca angajatii care opteaza pentru CCC de 2 ani.
Imi pun problema aceasta deoarece angajatorul meu nu vrea sa mai primeasca la munca un coleg care ar trebui sa inceapa activitatea pe 03.01.2014 si nu as vrea sa am intrerupere de venit pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru cel de-al doilea copil.

(Art. 25
(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap; )

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2013
dobosanca, utilizator
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 09:56, 10 Ianuarie 2014
Am aflat un alt aspect de curand, si anume ca celorlalti angajati li s-a micsorat salariul datorita faptului ca firma nu mai are aceleasi incasari. In acest context mi-l pot micsora si mie cand ma intorc din CCC?
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
dobosanca, utilizator
Dupa cum vi s-a spus deja de mai multe ori, nu vi se poate modifica salariul daca nu semnati actul aditonal de modificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare salariu dupa intoarcerea din concediu de crestere copil crisal crisal [a incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului ... (vezi toată discuția)
Detalii concediu paternal si concediu crestere copil andrei_i_p andrei_i_p Buna ziua, Stiu ca era in discutie modificarea legii referitoare la concediul paternal. Imi puteti spune va rog cate zile de concediu sunt acordate tatalui ... (vezi toată discuția)
Concediu de cresterea copilului adaniela82 adaniela82 Buna ziua! Ma aflu in concediu prenatal iar pe 28 sept. trebuie sa nasc. Ma intereseaza daca poate intra sotul in concediu de cresterea copilului de pana la ... (vezi toată discuția)