avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cine afla de o plangere de \\"hartuire la locul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cine afla de o plangere de "hartuire la locul de munca"

Buna ziua,

Am niste nelamuriri si temeri si m-ar ajuta un sfat.
Lucrez intr-o firma mica (15persoane in Romania, firma mama fiind din strainatate), in care ca ierarhie este doar managerul/seful si angajatii(din care fac parte si eu). Consider ca ma aflu in cazul de hartuire morala la locul de munca prin faptul ca seful, prin comportamentul sau, face in asa fel sa fiu exclusa, marginalizata fata de restul. Am avut chiar probleme medicale, in prezent urmez sedinte de psihoterapie. Am incercat sa imi caut in alta parte sa ma mut, dar nu sunt cerinte pentru postul meu. Am incercat doua interviuri, dar salariul oferit era cu mult sub ceea ce am acum. In acest caz demisia este exclusa. I-am adus la cunostiinta faptul ca prin comportamentul lui ma face sa ma simt exclusa si chiar sa ajung sa fiu, dar continua la fel. In dovedirea hartuirii am si alte dovezi, dar nu acesta este scopul acestui mesaj.

Deoarece sef in romania nu are, as dori sa fac o plangere macar la ITM. Si aici intervin temerile mele. In cazul plangerii, s-ar putea tine totul confidential?Fiind firma mica, in caz ca s-ar afla, presupun ca nu as mai avea cum continua in aceea firma. Are dreptul sa spuna persoanelor din birou despre acea plangere, chiar si inafara orelor de lucru?Deja mi-a spus ca daca nu imi convine stilul din firma sunt libera sa plec. Are rost sa incerc sa fac o plangere sau cel mai bine ar fi sa imi dau demisia?Si chiar daca el personal nu ar spune, dar ar spune cineva din familia lui, tot acelasi lucru ar fi. As avea cum sa conditionez sa fie confidentiala plangerea?

Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 14 Decembrie 2013
Puteti depune o sesizare la ITM.

Inspectorii de munca sunt obligati sa pastreze confidentialitatea asupra identitatii persoanei care semnaleaza nerespectarea prevederilor legale in domeniul reglementat de prezenta lege si sa nu dezvaluie angajatorului, prepusilor sai sau altor persoane faptul ca efectueaza controlul ca urmare a unei sesizari - art.18 lit.c din Legea nr.108/1999.
Multumesc de raspuns. Nu stiu in ce consta exact efectuarea controlului, dar tinand cont de discutiile si comportamentele recente(chiar ieri), ar sti sigur ca ar fi din cauza mea. Deci faptul ca inspectorii nu vor zice, nu cred ca m-ar ajuta sa nu fiu apoi blamata in public. Restul angajatilor vor tine in mod sigur cu el. Suntem doar doua fete in firma, amandoua avem probleme, diferite dar probleme cu el, dar cealalta nu ar putea sa faca nimic ca sa ma sustina.
In acest caz, nu aveti mari sanse de solutionare a problemei dvs , daca colegii dvs nu vor spune adevarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamație Anemary10 Anemary10 Seful m a dat afara de la serviciu fara desfacerea contractului de munca.Eu i am făcut reclamație la ITM si am cerut actele si inclusiv bani pe concediu.Dar ... (vezi toată discuția)
Control itm iuliaalba iuliaalba Buna ziua! Ma intereseaza sa stiu, daca in cazul unei sesizari facute de un salariat la ITM, in cazul de fata ITM Alba, inspectorii de munca vor anunta firma ... (vezi toată discuția)
Reclamatie itm mariusastra mariusastra Buna ziua as dori sa aflu daca fac o reclamatie la itm la firma la care lucrez cei de la itm sunt obligati sa mi pastreze confidentialitate reclamatiei ? ... (vezi toată discuția)