Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Raspunsul unei sesizari facute la autoritati

Buna ziua , am facut o sesizare catre mai multe institutii publice in legatura cu activitatea ilegala a unei societati comerciale (care m-a afectat si pe mine) , am primit raspuns in termenul legal cu "solutionarea temporara a problemei" si anume amenda (destul de maricica). Nu vreau sa intru in prea multe detalii dar neoficial am aflat ca societatea nu a fost amendata de catre una din institutii.
Intrebare : Am dreptul sa cer o dovada/copie proces verbal sa fiu convins ca institutia si-a facut treaba?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 15 Decembrie 2013
Nu este obligatoriu ca, in urma unui control, o societatea sa fie sanctionata contraventional cu amenda.

Din cate stiu actele incheiate in urma unui control nu sunt documente publice.
in raspunsul care l-am primit de la institutie precizeaza ca a fost amendata contraventional si precizeaza si suma cu care a fost amendata , dar dupa cum v-am zis , vreau sa stiu daca se poate verifica , si daca ar fi adevarat ca nu a fost sanctionata , ramane asa in plop? dupa mine e un fel de fals in declaratii..sau in acte oficiale , ma rog ...
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2013
maloscosmin, utilizator
Nu aveti cum sa verificati asa ceva.

Insa va puteti adresa institutie ierhic superioare celei care a efectuat controlul si sa va exprimati nemultumirea cu privire la control efectuat de catre aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni contraventionale parabola parabola Buna ziua! Am si eu o nelamurire: in urma controalelor efectuate de ITM in 2012 a fost constatata in sarcina unei firma o fapta contraventionala ce a fost ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafica a scrisului cristinafilip cristinafilip Buna ziua, sunt functionar public am avut control de la curtea de conturi in martie 2014, in urma procesului verbal al curtii de conturi s-au constatat unele ... (vezi toată discuția)
Control garda financiara andrei_coma andrei_coma S-a facut o sesizare privind o societate pt garda financiara iar in urma controlului s-a primit un raspuns pe care scrie intr-un ultim paragraf citez: ,,Pentru ... (vezi toată discuția)