avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului dupa master si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului dupa master si somaj

Buna seara! Sunt insarcinata in aprox 5 luni, urmand sa nasc la sfarsitul lui aprilie 2014. Situatia mea este urmatoarea: am absolvit masterul cu disertatie sustinuta in luna iulie 2013, au urmat cele 60 de zile cand ar fi trebuit sa-mi gasesc o slujba, iar acest lucru nu s-a intamplat, apoi am intocmit dosarul pentru indemnizatia de somaj pe care l-am depus abia de curand. In ianuarie probabil voi incepe sa primesc aceasta indemnizatie. Acum incep intrebarile la care nu am gasit inca un raspuns clar:
1. Chiar daca voi incepe sa primesc indemnizatia de somaj din luna ianuarie 2014, plata se va face retroactiv, incepand cu 1 noiembrie 2013?
2. Daca plata indemnizatiei de somaj se face retroactiv, inseamna ca la data de 1 aprilie 2014 se va termina somajul. Prin urmare, periada ramasa din momentul terminarii somajului pana cand nasc va ramane descoperita dpdv fiscal sau am dreptul la acel concediu prenatal de 126 de zile?
3. Daca am dreptul la aceste zile de ''concediu'', vor fi platite?
4. Si cel mai important: am dreptul sa primesc indemnizatia de crestere a copilului dupa ce nasc?
Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 26 Februarie 2018
Buna ziua! Inca nu am nascut si as vrea sa stiu daca sotul poate primi stimulentul de insertie fara ca eu sa intru in concediu de maternitate. Sunt obligatorii cele 42 de zile de concediu postnatal daca sunt in somaj? Nu as vrea sa mai duc certificat medical si sa prelungesc perioada asta de somaj, pentru ca oricum indemnizatia de maternitate pentru aceste 42 de zile e foarte mica. Deci, este obligatoriu ca eu sa intru in concediu de maternitate pentru ca dupa acesta sotul sa primeasca stimulentul de insertie sau nu? Astept raspunsul dvs! Va multumesc!
1. Nu este obligatoriu ca dvs. sa intrati in concediul de maternitate decat cele 42 de zile dupa nastere.

2. Sotul va beneficia de stimulentul de insertie incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului.

Buna seara! Deranjez cu o întrebare!!!
Sunt in anul 3 la o postliceala de asistent medical generalist si in august finalizez cu sustinerea examenului dar dumnezeu a facut ca in timpul asta sa ne aducă o minune de copil si in septembrie ar trebui sa nasc!! Întrebarea mea este daca mai apuc sa beneficiez de indemnizație dupa nasterea copilului??? Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cursurile scolii au fost efectuate la zi ?
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din cic - firma in faliment catalunia catalunia Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: sunt insarcinata cu al doilea copil si la finalul concediului pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani pentru primul ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate alessia22 alessia22 buna ziua.sunt insarcinata in 14 saptamani si de aproape 2 luni nu mai lucrez,pot. cotiza in continuare la Casa de asigurari sociale pt a beneficia de concediu ... (vezi toată discuția)
Poate soþul sã beneficieze de indemnizaþie pentru ccc? tina1990 tina1990 Eu tocmai mi-am terminat facultatea,si in timpul in timpul facultatii am primit pensie de urmas,si urmeaza sa primesc somaj ,in momentul de fata sunt ... (vezi toată discuția)