divortata de 6 luni..partaj pt investitii aduse imobilului proprietatea mamei mele prin mediere..fostul sot nu doreste 1/2 din investitia facuta in timpul casatoriei doreste sa fie despagubirea direct proportionala cu veniturile noastre..eu cam 6 la suta din cat castiga el.intrebare..daca merg in judecata se poate sa castig 1/2 din investitiile facute impreuna si sa ii inapoiez fostului sot doar jumatate din suma ceruta de el?sau si la judecata voi ajunge sa am din investitie doar procent mic din cauza salarului meu mic de bugetara?multumesc.ioana v.
Mare atentie pentru ca daca ajungeti la un Acord de mediere si acesta este depus in instanta si consfiintit de catre aceasta, asta inseamna ca deja va exista o hotarare judecatoreasca pe care trebuie sa o respectati. Asa cum a mentionat si colega mea gi-jane2 in cadrul sedintei de mediere nu discutati decat despre bunurile comune obtinute in timpul casniciei si nicidecum despre bunurile care nu au apartinut sotilor, ori investitiile facute in acestea (proprietatea mamei dvs.).
Recomandarea mea este ca la sedinta de mediere sa mergeti insotita de un avocat, pentru a nu risca sa semnati o intelegere dezavantajoasa, pe care ulterior sa nu o puteti onora, ori mai rau sa nu fie nici legala.
Trebuie sa mentionez ca la mediere puteti ajunge la un acord partial privind bunurile obtinute in timpul casniciei, urmand ca sotul pentru investitia facuta sa o actioneze pe mama dvs. in judecata.