avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Verificare la biroul de credit fara aprobarea mea
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Verificare la biroul de credit fara aprobarea mea

Buna ziua,

Am o problema cu o banca ... acum vreo 6-7 luni am fost jefuiti de aproximativ 6,000 RON (bani cash, din casa) si, cum aveam nunta dupa 2 luni, am cautat solutii de finantare de la banci, printre care si CEC Bank. Am inceput sa pregatesc dosarul pentru ei insa am renuntat pe parcurs cand am vazut ca imi cer niste documente care nu se dau in mod normal. Totusi, pe parcursul scurtei colaborari, se pare ca ei m-au verificat in baza de date a biroului de credite fara ca eu sa imi dau consimtamantul (nici verbal, nici scris). Am aflat acest lucru pentru ca am cerut o copie a situatiei mele de la biroul de credit acum 3 luni si am vazut ca apare si banca lor in lista bancilor care mi-au verificat situatia.

Le-am trimis un e-mail prin care le-am cerut sa imi explice de ce m-au verificat fara consimtamantul meu, e-mail la care nu am primit deloc raspuns. Dupa 3 saptamani i-am sunat, am vorbit cu ei si le-am cerut din nou un raspuns scris, insa nu am primit nimic.

Am incercat sa rezolv pe cale amiabila problema, insa ei nu au raspuns. Ce pot face in continuare? Sa ii sun din nou si sa inregistrez convorbirea ca sa am dovezi pe care sa le pot duce la protectia consumatorului? In plus, pot primi daune pentru ca mi-a fost verificata situatia de la Biroul de Credit fara acordul meu?
Ultima modificare: Marți, 24 Decembrie 2013
valeantudor, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:01, 27 Decembrie 2013
Am crezut ca ati depus actele si cand v-au mai cerut si altele , v-ati razgandit si ati retras cererea impreuna cu ce acte ati apucat sa le lasati.
Reclamati la Autoritate si vedeti ce va raspund si ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare anspdcp bizbiz bizbiz Buna ziua. Am nevoie de o informatie. In firma la care am lucrat au fost anumite nereguli si angajatorul mi-a produs un prejudiciu material prin prelucrarea ... (vezi toată discuția)
Creanță biroul de credit fără notificare corespunzătoare ionut_au ionut_au Bună ziua. Am un credit și un card de credit deschis la CEC Bank. Acum 6 luni de zile, m-am prezentat la o sucursală CEC Bank a orașului unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Biroul de credit...... maryan27 maryan27 Am avut intarzieri la achitarea unor credite catre banca/banci prin anul 2008-2009. In anul respectiv mi-am achitat toate creditele in avans de la toate ... (vezi toată discuția)