avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere datorie
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere datorie

Aveam un abonament la [ furnizor telefonie], si cu 4 luni inainte de incheierea perioadei contractuale, domnii s-au hotarat sa imi dubleze factura telefonica, pt ca "era la moda" in perioada aceea. Factura primita era in valoare de aprox. 350 ron, am luat legatura cu ei sa vad ce s-a intamplat, raspunsul a fost "atat v-a venit, atat platiti, nu avem ce va face". Atunci am refuzat sa platesc. Uimitor este ca, in somatiile de plata ulterioare, factura restanta figura la suma de 150 ron... Toate bune si frumoase, acum s-au implinit 3 ani de la acea factura restanta, timp in care am tot primit somatii de la top factoring. Intrebarea mea este: s-a prescris datoria? Si daca da, trebuie sa fac vreun pas ca sa nu ma trezesc cu surprize?
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:31, 3 Ianuarie 2014
eu as proceda astfel :
as achita cei 150 lei , pe care intelegeti sa-i platiti ca atat ar fi facut facturile restante si apoi cu copia de la factura , le as trimite o notificare sa va detalieze printr o factura sau un istoric , de unde provin celelate sume de bani / cheltuieli si mai mult sa va trimita copia contractului semnat de dvs cu compania respectiva...cum si cine a facut trecerea
au obligatia sa va trimita o factura sau desfasurator cu ceea ce ati folosit , cu serviciile pe care sau pe care le-ati folosit
apoi dupa ce vedeti de unde provine , restul sumei datorate ,puteti lua o decizie ... cred ca daca ar mai ramane cca 200 lei , a cate 20 lei /luna , ati achita restanta si ati dormii mai linistita ! eu personal am inatampinat probleme mai mari la toate comp de telefonie , a trebuit sa achit ptr a mi cumpara linistea si a termina/ intrerupe contractul ...daca exista !!
pai domnule @Iancu Ionel, din putinele mele cunostinte despre lege, orice plata de-a mea intrerupre termenul de prescriptie si incepe altul nou, ceea ce inseamna ca imi fac rau cu mana mea, pentru ca atunci, legal, imi pot cere toata suma, cu penalitatile calculate de firma recuperatoare cu tot... In consecinta chiar nu vad avantajele aici.
pai domnule @Iancu Ionel, din putinele mele cunostinte despre lege, orice plata de-a mea intrerupre termenul de prescriptie si incepe altul nou

Asa este, dar daca termenul prescriptiei e implinit deja, nu mai are ce intrerupe. Un drept prescris, ramane prescris. Cum nu puteti fi sigur ca e implinit sau nu, nu are sens sa riscati si nici rost sa le dati apa la moara ca nu mai scapati de ei.
N-are sens sa le cereti situatii , detalieri ale sumei, copii dupa contracte etc, cand oricum nu va intereseaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatia de plata intrerupe cursul prescriptiei ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Am observat ca foarte multe firme ce se ocupa cu recuperarea creantelor au un obicei cel putin ciudat. De altfel sunt sigur ca fiecare a trecut ... (vezi toată discuția)
Schimbarea proprietarului unei creante din 3 in 3 ani, intrerupe prescrierea? georgetta9 georgetta9 In 1999 am luat o tzeapa de la un tip ce s-a prefacut ca vrea asociere pe firma, in fapt fiind camatar mascat. Din 2002, in urma unei hotarari, creanta a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii nu-mi dau pace carmen silva carmen silva buna ziua, problema mea este urmatoarea: parintii mei au decedat in martie2005. In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul ... (vezi toată discuția)