avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere furat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere furat

Bună ziua,

Situația se prezintă în felul următor: mi-au fost furate atât pașaportul și cartea de identitate, cât și permisul de conducere și talonul mașinii. Orașul în care s-a petrecut furtul se numește Salonic, în Grecia. Aș dori să mă întorc acasă cu ocazia Sărbătorilor Pascale, dar nu știu dacă am dreptul de a conduce autovehiculul atâta timp cât nu mai dețin permisul de conducere care, după cum spuneam, mi-a fost furat.

De la Consulatul României am primit Titlul de Călătorie, iar de la Poliția orașului Salonic am primit o copie după declarația pe care am făcut-o în legătură cu acest eveniment nefericit. În ceea ce privește talonul, l-am primit prin poștă trimis de părinții (mașina este trecută pe numele tatălui meu).

Întrebarea mea care, bănuiesc, este destul de evidentă chiar înainte de a o adresa, este următoarea. Având în vedere circumstanțele, am dreptul să mă întorc cu mașina în țară? Dacă da, care ar fi suportul legal care-mi permite acest lucru.


Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2009
sebastianH, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 08:01, 11 Aprilie 2009
sebastianH a scris:

Vă mulțumesc foarte mult pentru informații.

Rămâne deci calea cea mai sigură - întoarcerea în calitate de pasager.

Vă rămân recunoscător!

E cea mai sigură cale deoarece în Bulgaria e imposibil să nu fii oprit că au miliţie la tot pasul care te opresc şi la graniţă îţi cer actele. Mie mi le-au cerut, atât pe-ale mele cât şi ale maşinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-am pierdut permisul de conducere în străinătate ce ar trebuie sa fac? Narcisa elena Narcisa elena Mi-am pierdut permisul de conducere în străinătate ce ar trebuie sa fac ca sa nu ma întorc în țară ? (vezi toată discuția)
Pierdut buletin in italia alinamuntean alinamuntean Cumnatul meu si-a pierdut buletinul in Italia. Nu poate veni in tara. Se poate printr-o procura de la consultul din Italia sa i se faca alt buletin in tara, ... (vezi toată discuția)
S.o.s iazbuka iazbuka Ieri mi-au fost furat portofelul cu tot cu buletinul meu fiind singura mea carte de identitate, tin sa precizez ca sunt in olanda, ce as putea face sa pot ... (vezi toată discuția)