avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general audit intern la o societate juridica proprietate ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

audit intern la o societate juridica proprietate privata

Va rog mult sa ma ajutati si pe mine, daca se poate, cu unele idei pentru desfasurarea auditului intern la o firma privata. Societatea este auditata extern, obligatoriu prin lege si se doreste sa infiintam si un departament de audit intern. Eu am lucrat in departamentul contabilitate si nu am experienta in audit si nu stiu cum sa-mi fac un plan de audit si ce trebuie sa fac concret. Standardele Internationale le-am citit, dar totul este prea teoretic si nu ma ajuta prea mult. Daca cineva ma poate ajuta cu cateva tehnici practice mi-ar fi de mare folos. Multumesc anticipat pentru ajutor si intelegere!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:48, 12 Aprilie 2009
Eu v-as sugera sa incepeti citind legislatie; in primul rand O.G. nr. 119/1999, care a fost candva baza acestui domeniu.

In prezent va pot ajuta dispozitiile Legii nr. 672/2002 privind auditul public intern.

Acum am vazut ca scriu la sectiunea "contabilitate"! Am raspuns pentru ca situatia si intrebarile imi sunt familiare. Planul despre care vorbiti este intocmit de catre auditori in cadrul fiecarei institutii publice (nu ma refer la institutiile publice locale). Sunteti exact pe drumul cel bun! Pe parcurs veti constata ca intre plan si realitate distanta este foarte mare dar asta este o alta poveste!
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai trebuie si decizie ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog mult sa ma ajutati si sa imi spuneti daca la angajarea unui salariat s-a intocmit doar Contractul individual de munca si s-a ... (vezi toată discuția)
Dosar audit cu balanta,bilant stefan66 stefan66 salut tuturor, caut in disperare un dosar de audit complet, model 2010-2011 in vederea intocmirii lucrarii de licenta. Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Fisa post lipovan lipovan X-(Doresc un model de fisa postului pentru contabil sef pt a-l descarca (vezi toată discuția)