Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se aplicã indicele de corecție dacã am trecut la pensie pentru limitã de vârstã în 2012?

daca am iesit la pensie anticipata in 2008,pe L19/2000,iar in luna mai 2012 am iesit la pensie pt limita varsta,pe L263/2010,pot beneficia de aplicarea indicelui de corectie pt 2012?
Cel mai recent răspuns: petroilidia , utilizator 11:21, 16 Ianuarie 2014
Nu.
este o nedreptate! in decizia din 2012s-au stabilit toate drepturile la zi,fara acest indice de corectie!
V-ati deschis drepturile pe legea 19/2000 in 2008.
Indicele de corectie a fost introdus prin legea 263/2010 care a intrat in vigoare incepand cu 01/010/2011.
Nu trebuie să vă supărați. Nu este vorba despre o nedreptate, ci despre principiul neretroactivității legii civile. Indicele de corecție se aplică persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis după data de 1 ianuarie 2011. Drepturile dvs. de pensie s-au deschis anterior, în anul 2008. Legea nr. 263/2010 nu se poate aplica retroactiv.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie getaz getaz am fost pensionar invaliditate gr.ii iar din 2o.12 .2012 am esit la pensie limita de varsta,am solicitat pensia cea mai avantajoasa,eu pot beneficia de aceasta ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei apicultorul apicultorul buna ziua. Pina in anul 2012 am fost pensionata pe caz de boala , din 27 09 2012 am trecut la pensia de drept, as vrea sa stiu daca am dreptul legal pentru ... (vezi toată discuția)
Lndicele de corectie pensii un roman un roman Bine v-am regasit , Daca cineva s-a documentat il rog sa ma lamureasca si pe mine privind recalcularea pensiei conform indicelui de corectie . ... (vezi toată discuția)