avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Discutarea perimãrii și posibilitatea repunerii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Discutarea perimãrii și posibilitatea repunerii cauzei pe rol

In cazul in care un pr civil a fost suspendat peste 1 an pentru art 155^1 , perimarea se face cu citarea partilor?

Mai poate fi repus pe rol acel proces?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:26, 19 Ianuarie 2014
Noul Cod de Procedura Civila prevede la art. 420
Procedura perimării
(1) Perimarea se constată din oficiu sau la cererea părţii interesate. Judecătorul va cita de urgenţă părţile şi va dispune grefierului să întocmească un referat asupra actelor de procedură în legătură cu perimarea.
(2) Perimarea poate fi invocată şi pe cale de excepţie în camera de consiliu sau în şedinţă publică.
(3) Perimarea cererii de chemare în judecată nu poate fi ridicată pentru prima oară în instanţa de apel.

iar la art. 421
(1) Dacă instanţa constată că perimarea nu a intervenit, pronunţă o încheiere care poate fi atacată odată cu fondul procesului.
(2) Hotărârea care constată perimarea este supusă recursului, la instanţa ierarhic superioară, în termen de 5 zile de la pronunţare. Când perimarea se constată de o secţie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, recursul se judecă de Completul de 5 judecători.
@ Mediere-HTA

Într-un litigiu care a început când era în vigoare vechiul Cod de procedură civilă rămân aplicabile dispozițiile acestui act normativ până la finalizarea lui.


@ leusan

Perimarea unei cereri de chemare în judecată se soluționează întotdeauna cu citarea părților. Litigiul va continua dacă instanța constată că perimarea nu a operat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea cererii calin_andrei calin_andrei Daca instanta a acordat termen din oficiu invocand perimarea cererii de chemare in judecata, iar reclamanta se prezinta la termen solicitand repunerea in ... (vezi toată discuția)
Recurs decizie de perimare antonyc antonyc Buna ziua, Cum pot face recurs impotriva deciziei de perimare data de catre tribunal ? ce tip de cerere trebuie inaintata ? o zi buna (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala- raspuns cerere perimare ,ce inseamna exact adydorel33 adydorel33 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca puteti, am urmatoarea situatie: Am facut contestatie (plangere contraventionala) in 2010 deoarece mi-a suspendat ... (vezi toată discuția)