avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt?

Buna seara.
As avea si eu o intrebare daca se poate va rog frumos sa ma ajutati.Daca am stat in chirie la un individ iar dupa ce m-am mutat de acolo masina mea a ramas la el pe propietate pt ca in momentul mutarii neavand baterie nu am avut platforma sa o iau, si individul mi-o ridica fara sa ma anunte dupa care imi trimite o hartie prin avocatul dansului ca daca in termenn de 20 zile nu ii platesc stationare si chirie pt ca masina a fost parcata la el in curte (fara a exista un contract in acest sens) in valoare de 300 euro o vinde la licitatie.este legal sa faca asta ?Mentionez ca exista si o plangere penala la politie pt furt facuta de mine .
Multumiri !!!

Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:01, 25 Ianuarie 2014
Eu cred ca ar trebui incercata o plangere penala la politie daca ati incercat sa luati masina si v-a impiedicat.

Daca nu ati incercat inca sa luati masina puteti face o somatie prin avocat prin care sa il anuntati data si ora cand veniti sa luati masina.Sa aveti si doi martori.
Avocatul dvs. poate discuta cu avocatul lui si in functie de situatie sa ajungeti la o rezolvare amiabila a problemei.
Daca nu se poate amiabil mergeti la politie dar trebuie sa aveti foarte bine redactata plangerea penala deoarece in caz contrar nu se vor implica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, este furt, art. 208 Cod Penal.
Cat priveste contractul de inchiriere si cheltuielile pe care vi le solicita, luati in calcul inregistrarea acestuia in primul rand la Administratia Financiara, acest lucru fiind o obligatie pentru proprietar, mai ales ca solicita sume pe baza inchirierii. Daca nu este inregistrat contractul este o problema pentru el, nu sunt justificate sumele pe care vi le solicita + alte nereguli.
Furt este cu siguranta, strangeti actele doveditoare luarii automobilului din posesia dvs, din ce data pana in ce data, dovediti cumva ca este la el masina..
Bafta!
Buna ziua.
Eu vad altfel situatia. Din cate am inteles, nu exista nici un contract de inchiriere a spatiului unde a stationat masina , ci ar fi existat pur si simplu un acord verbal din partea proprietarului. Contractul de inchiriere se referea la acea hala si deci nu are legatura cu masina. In plus, acel contract nu mai este valabil.
Parerea mea este ca suma aceea de 300 euro reprezinta cheltuielile suportate de proprietarul terenului cu ridicarea si transportarea masinii dumneavoastra intr-un loc de depozitare. Cel mai probabil ca proprietarul terenului era stanjenit de prezenta masinii dumneavoastra pe proprietatea lui. Pentru ca dumneavoastra sa nu trebuiasca sa fiti obligata sa platiti acea suma de bani, va intreb... Puteti dovedi acordul proprietarului prin care vi s-a permis sa lasati masina dvs. stationata pe proprietatea acestuia pe o perioada nelimitata, sau pe o anumita perioada? Fiind un acord verbal, eu cred ca nu.
Furt cu siguranta nu este, fiindca nu v-a luat masina si ,,a bagat-o in buzunar'', ci v-a ridicat-o de pe proprietatea lui ducand-o in alta parte. Acum, conteaza unde a dus aceasta masina, fiindca daca a dus-o intr-un garaj al sau unde o tine ascunsa, da atunci devine furt. Daca a dus-o intr-un loc al sau si va cere bani pentru ca v-a depozitat masina fara sa aiba dreptul sa ceara bani, atunci vorbim de evaziune fiscala. Insa, daca spre exemplu, a dus-o intr-un loc unde se depoziteaza masini in mod legal, pentru a fi in siguranta, atunci este totul corect si ar exista deci un contract de depozit incheiat intre proprietarul terenului (deponent) si depozitar. Dvs. ati fi chemata de fapt sa restituiti cheltuielile suportate de deponentul proprietar al terenului care ar fi actionat de fapt in calitate de gerant al intereselor dumneavoastra (a se vedea gestiunea de afaceri).
Prin urmare, sunt foarte importante toate detaliile si deci in functie de acestea se poate stabilii exact despre ce este vorba si cum trebuie actionat.

Va urez succes !
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2014
LuchianSeb, utilizator
Daca proprietarul terenului era stanjenit de masina putea foarte frumos sa instiinteze proprietarul masinii printr-un simplu telefon, doar au avut relatii de afaceri, sa ridice masina cum poate, cu o platforma, etc. si nu sa o mute si apoi sa solicite bani ptr mutare.
Pai poate ca a facut acest lucru. Ideea e ca avea dreptul de a muta masina.
Spre exemplu, daca eu gasesc o minge in gradina mea, am dreptul sa-i dau un sut in strada !

Alte discuții în legătură

Ocupare abuziva loc de parcare inchiriat de la primarie olimpiastanca olimpiastanca Am un loc de parcare ptr.care platesc taxa anuala la primarie si de 2 saptamani a fost ocupat abuziv de un autoturism cu nr.de Bulgaria. Am facut demersuri la ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri? MariusTranca MariusTranca daca o persoana care statea undeva cu chirie spre exemplu si a scos din casa respectiva un obiect poate fi acuzat de instrainare de bunuri ? sa luam totusi in ... (vezi toată discuția)
Activitate pe domeniul privat fara acodul scris al proprietarului pacurariu maria pacurariu maria Buna seara, Ma confrunt cu 2 probleme destul de majore: 1.Am parcate in fata casei pe domeniul public dar fara a incomoda circulatia rutiera sau ... (vezi toată discuția)