avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate pune poprire pe cardul de credit?
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate pune poprire pe cardul de credit?

Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca toate conturile, chiar si cele salariale, ceea ce nu mi se pare corect....dar traim in Romania si asta ne da dreptul la tot felul de ilegalitati...
Intrebarea mea este....se pot pune popriri si pe credite, carduri de credite?
Daca depun rata sau o suma de bani pe cardul de credit pot avea surpriza retragerii sau blocarii acelei sume de catre banca la indrumarea executorului judecatoresc?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ionyde , utilizator 15:02, 15 Martie 2015
Nu m-am referit la descoperitul de cont ci la cardul de credit.
Daca depun rata sau o suma de bani pe cardul de credit ...

Este diferenta intre descoperit de cont si card de credit. Cardurile de credit au cont propriu cu IBAN diferit de cel al contului curent. Intr-adevar descoperitul de cont (facut pe card de debit) este un subcont al contului curent
Domnule, nu se poate ca acelasi client sa aiba deschise doua conturi cu aceeasi moneda la aceeasi banca. Nu cunosc toate sistemele informatice din banci, dar toate cele pe care le cunosc eu nu permit acest lucru. Eu cunosc cel putin 5 banci in care poti plati cardul de credit cu poprire pe cont , fara gaj/ipoteca pe cont, se fac plati direct in subcontul de card. Asadar, se poate.
Nu poti sa ai doua conturi curente in aceiasi moneda, in schimb poti sa ai un cont curent, un cont pentru un card de credit, un cont de economii, toate cu cod IBAN distinct. (aspect pe care vi-l pot demonstra) Subcontul pastreaza IBAN-ul contului curent cu o specificatie gen .01 Eu tocmai acest lucru am afirmat, ca poprirea nu iti afecteaza posibilitatea de a plati cardul de credit. In schimb banca poate sa iti blocheze cardul de credit.



In schimb daca vrei sa platesti creditele pe care le ai la banca trebuie sa treci banii prin contul curent, de unde este posibil sa-ti fie popriti.


Eu doar asta am contrazis, in majoritatea bancilor poti plati fara probleme direct pecontul/subcontul card intra banii.

In rest, cred ca depinde de sistemul informatic, daca e cont separat ( dar nu cont curent ) sau doar subcont al contului curent si nu este decat un detaliu tehnic.

:bow:
Azi m-am trezit cu cardul de credit blocat pentru o poprire mai veche. Pana acuma mi-au blocat doar contul curent. Mi-au zis de la banca ca de la 1 feb 2015 s-a schimbat ceva legislatie si trebuie sa popreasca acuma toate conturile inclusiv cardurile de credit sau cele cu descoperire de cont. Stie cineva textul exact de lege unde se specifica asa ceva ? si de cand e in vigoare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot opri o poprire instituita unui contract de credit? adriane1 adriane1 Buna ziua, Am urmatoarea problema: mi-a fost instituita o poprire pe toate conturile din banci inclusiv pe contul unui card de credit ceea ce face ... (vezi toată discuția)
Poprire ilegala??? www.armariotbc@yahoo.com www.armariotbc@yahoo.com Am o problema deosebita cu banca unde eu lunar incasez salarul.pe card. In urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile m-i sa instituit o ... (vezi toată discuția)
Executare silita addy72 addy72 Buna ziua Am primit instiitarea popriri pe salariu si a conturilor bancare pe care le detin Am doua carduri de credit de consum si prin blocarea ... (vezi toată discuția)