avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solutii de urgentare a anchetei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solutii de urgentare a anchetei

In octombrie 2013 am fost oprit de politie si ca urmare a verificarilor s-a constatat ca asigurarea masinii pe care o conduceam cu nr de Bulgaria nu era valabila.Mi s-au retinut placutele,certificatul si permisul suspendat pe perioada cercetarilor,am dovezi fara drept de circulatie,de atunci si pana acum ofiterul care se ocupa de caz nu face niciun demers cred ca tine ancheta pe loc.
Mentionez ca de fiecare data cand ma duc la el imi tot spune ca in cateva zile ma suna sa imi comunice solutia si de sunat nu mai suna......
Ce pot face legal ca sa urgenteze ancheta si sa solutioneze cazul mai repede????
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:15, 8 Februarie 2014
Cum ati intrat in posesia asigurarii "false"? Cand ati cumparat masina, a fost facuta de altcineva, etc?

Nu ati avut cunostinta ca nu este valabila?

Ridicarea placutelor si retinerea certificatului de inmatriculare este normala in conditiile lipsei unei asigurari valabile dar nu inteleg de ce v-au retinut permisul de conducere!

Probabil fapta poate fi incadrata la "fals si uz de fals" daca se dovedeste ca asigurarea a fost falsificata dar nu se ridica permisul de conducere ptr aceasta fapta!

In OUG195 nu exista infractiunea de circulatie pe drumurile publice cu "asigurare falsa"!

Cel mai probabil este vorba despre o alta infractiune asa cum apreciaza si Dl avocat Lascoschi.
Este posibil ca masina sa nu aiba dreptul sa circule in Romania din diverse motive sau masina sa fi fost furata dar ptr asigurare nevalabila nu se retine permisul.
Am fost incadrat la art 85 alin 4 din OUG 195/2002 si au primit raspuns din Bulgaria ca asigurarea nu era valabila dar nicidecum ca masina era radiata sau furata...acum astept de la interpol Anglia sa vedem ce zice de ITP?
Aici nu inteleg eu ce legatura are Anglia daca masina era inmatriculata in Bulgaria si daca nu au primit raspuns din Bulgaria ca masina era radiata sau furata de ce mi-au retinut permisul???
LaurentiuBG a scris:

Am fost incadrat la art 85 alin 4 din OUG 195/2002 (...) de ce mi-au retinut permisul???

Art.85. -
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.

Art.111. - (1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri:
a) la cumularea a cel puţin 15 puncte de penalizare;
b) când titularul acestuia a săvârşit una dintre infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3) şi (5);

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-au retinut permisul si placutele Ionutlivezeanu1 Ionutlivezeanu1 Am fost oprit de un radar mi sa facut un proces verbal de contravenție iar dupa aceea fără să scrie nimic in procesul verbal mi sa u retinut certificatul ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul fără asigurare glafira glafira Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Conducere autoturism cu numere expirate + alcoolemie 0.14 in aerul expirat ucg ucg Ma oprit politia si am fost prins ca am condus un autoturism cu numere expirate si alcool 0.14 in aerul expirat.Am fost la politie atunci si am dat declaratii ... (vezi toată discuția)