Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare imobil cu plata in rate

Am incheiat un contract de vanzare imobil cu plata in rate in octombrie 2006 pentru un apartament constructie noua la care s-a platit un avans de 25 %. Termenul de predare era cel tarziu pana in 01.01.2008 desi nici acuma nu este terminat. As dori sa aflu daca am dreptul sa-mi retrag avansul cu sau fara penalizari si daca este cineva interesat din Sibiu sa-mi studieze cazul. Multumesc
trebuie verificate clauzele contractuale in primul rand.
Pentru a obtine returnarea avansului, trebuie sa indepliniti mai intai procedura concilierii prevazuta in raporturile comerciale si ulterior, sa ii actionati in judecata pentru rezilierea contractului ( nepredarea la timp a constructiei) si returnarea avansului platit + dobanzi si cheltuieli de judecata. Avand in vedere ca sunt in culpa, nu cred sa existe motive care sa impiedice solutionarea favorabila a cazului dvs., insa va trebui sa va asigurati ca, ulteiror obtinerii titlului executor, veti putea recupera si banii. Pentru aceasta, interesati-va daca acel constructor mai are activitati comerciale, daca mai e solvabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pentru imobil in faza de proiect acremene acremene Buna am nevoie de un sfat... In Decembrie 2007 am platit un avans de 40000 Euro pentru un apartament care trebuia predat pe data de 1 August 2008, urmand sa ... (vezi toată discuția)
Contract de lucrari anulat mara78 mara78 Buna ziua. Sunt un SRL care a castigat o licitatie pentru executarea unor lucrari de constructii. Dupa semnarea contractului a intervenit o Decizie a CNSC care ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea obligatiilor contractuale Pretorian Pretorian Buna ziua! Va rog sa ma indrumati in problema ce mai jos voi expune>>> La sfarsitul lunii aprilie am incheiat un contract cu o firma din orasul meu pentru ... (vezi toată discuția)