Am incheiat un contract de vanzare imobil cu plata in rate in octombrie 2006 pentru un apartament constructie noua la care s-a platit un avans de 25 %. Termenul de predare era cel tarziu pana in 01.01.2008 desi nici acuma nu este terminat. As dori sa aflu daca am dreptul sa-mi retrag avansul cu sau fara penalizari si daca este cineva interesat din Sibiu sa-mi studieze cazul. Multumesc
trebuie verificate clauzele contractuale in primul rand.
Pentru a obtine returnarea avansului, trebuie sa indepliniti mai intai procedura concilierii prevazuta in raporturile comerciale si ulterior, sa ii actionati in judecata pentru rezilierea contractului ( nepredarea la timp a constructiei) si returnarea avansului platit + dobanzi si cheltuieli de judecata. Avand in vedere ca sunt in culpa, nu cred sa existe motive care sa impiedice solutionarea favorabila a cazului dvs., insa va trebui sa va asigurati ca, ulteiror obtinerii titlului executor, veti putea recupera si banii. Pentru aceasta, interesati-va daca acel constructor mai are activitati comerciale, daca mai e solvabil.