Acum un an am depus o declaratie scrisa olograf (cu propria mea mana) fara a depune niciun fel de juramant. Din declaratie rezulta ca pot fi considerat martor in favoarea reclamantului (acesta a suferit vatamare corporala grava).
Acum sunt chemat iar de politie, pentru a depune o noua declaratie, de aceasta data cu depunerea unui juramant inainte, si scrisa pe o foaie speciala (marturie banuiesc), ce va fi prezentata unui procuror. De asemenea, alt politist imi ia aceasta declaratie, diferit de cel care mi-a luat prima declaratie.
In ce etapa se afla cazul/dosarul cand eu semnez a doua declaratie? Este vorba de inceputul urmaririi penale? Este posibil ca invinuitul/inculpatul deja sa fi fost arestat inainte ca eu sa dau aceasta a doua declaratie (care e prima sub juramant pe care o dau)?
sunt pareri pro si contra existentei infractiunii de marturie mincinoasa inainte de inceperea urmaririi penale.E posibil sa va fi chemat la politie pentru a fi intrebat si a fi lamurite aspecte noi ce au aparut in faza de urmarire penala, nu neaparat sa fiti confruntat cu vreo persoana Intradevar daca ati declarat neadevaruri in declaratia tipizat( care se completeaza numai dupa inceperea urmaririi penale) si se va da o solutie in acest dosar si in baza declaratiei dvs., puteti fi pedepsit pentru marturie mincinoasa, daca se dovedeste acest lucru. De ce va complicati existenta cu minciuni?
Confruntare
handsu
Daca in cursul anchetei confruntarea este obligatorie in cazul in care declaratiile partilor ( partea vatamata si invinuitul) sunt contradictorii , si nu ... (vezi toată discuția)
Declaratie martor
cristiursa
DACA DAU O DECLARATIE IN CALITATE DE MARTOR IN CADRUL UNOR CERCETARI POLITIENESTI TREBUIE SA DEPUN JURAMANT MENTIONEZ CA NU ESTE INCEPUTA URMARIREA PENALA ... (vezi toată discuția)