avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul taxa de timbru judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul taxa de timbru judiciar

Bună seara,

Revin cu problema mea privind servitutea de trecere a mamei mele.
Cu respect mă adresez Domniilor Voastre cu întrebarea mea, în pofida faptului că știu, toată această luptă cu morile de vânt este în zadar.

Am relatat faptul că anul trecut am angajat un domn avocat - recomandat de cineva, cum că ar fi un luptător, dar dumnealui dovedind nepăsare totală privind acest caz, nemaivorbind de faptul că în sep. 2013 dna judecător care a fost la fața locului a dat o hotărâre în care spune că un spațiu larg de 90 de centimetri de-alungul peretelui casei de 15 metri, sub streașină, în capătul clădirii, este un loc suficient pentru a fi servitute de trecere. Din 2010 nu se poate face nimic la casă, nicio reparație, totul fiind, desigur, în paragină, mama mea fiind nevoită să locuiască la mine.

După ce am primit acea hotărâre, am redactat recursul, depunându-l în timp util.În acest caz nu ne mai putem permite angajarea unui avocat.

Am primit citație pentru data de 13 feb. anul curent. În citație scrie cum că trebuie să indicăm valoarea bunurilor asupra cărora solicităm instituirea venitului în vederea calculării taxei judiciare de timbru.

Cu respect vă întreb, ce înseamnă acest lucru ?
Aș mai dori să vă întreb: prima dată, în sep.2013, atunci când dna judecător a venit cu comisia la fața locului, dumeaei fusese din partea judecătoriei. În februarie ședința va avea loc la tribunal. Cu această ocazie nu am putea cere ca încă o comisie, din partea tribunalului, să vină la fața locului ? Sau trebuie să ne resemnăm cum că acel spațiu într-adevăr este suficient pentru a fi cale de acces ? Să ne resemnăm, să acceptăm faptul că niște impostori, cu semnături falsificate, printr-o așa zisă licitație au luat bunurile părinților mei ?

Vă mulțumesc

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere ethel ethel Bună ziua, Încă o dată mă adresez Domniilor Voastre cu problema mea: într-un topic anterior am relatat faptul că mama mea are coproprietari în casa ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere etelkapalffy etelkapalffy Buna ziua Cineva nu mi-ar putea spune,ca,conform legii,o servitute de trecere cata latime si lungime/adancime trebuie sa aiba? Poate fi considerata ... (vezi toată discuția)
Servitute m27ius m27ius detin un teren si o casa de 3 ani Cand am cumparat casa avea o servitute de 1,5 metri Am dat in judecata ambi vecini si judecatoria........ mi-a dat drept de ... (vezi toată discuția)