avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune kilometraj masina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune kilometraj masina

Buna seara , am cumparat o masina de la cineva cu 148100 km , am intrebat daca sunt km reali ? am 3 martori care au fost acolo si au vazut km scris pe bord , azi am vazut istoricul masinii la reprezentanta VW , si surpiza , masina in 2007 avea 149800 km . Va rog sa- mi spuneti ce pot face , nu vreau sa las asa lucruriile , am contract legal cu vanzatorul , ( am si de mana si original ) Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: kzoli , utilizator 14:53, 26 Ianuarie 2014
Din pacate nu puteti dovedi ca persoana de la care ati luat masina a stiut de "aceasta smecherie" ... intelegeti sa vorbiti cu el poate reusiti sa va intelegeti ... in instanta o sa pierdeti doar timp, bani si multi, multi nervi :( eu stiu 2 cazuri concrete una cu un opel si alta cu un bmw ...
De aceea ar fi necesar ca pe cartea de identiate vehicul sa fie trecuti nr de km la data fiecarei vanzari, iar pe talon sa fie mentionati la fiecare ITP.
De ex:
- proprietarul A a vandut masina dupa 2 ani cu indexul kilometric la 35.000km;
- B a vandut masina dupa 6 luni cu indexul kilometric la 75.000km...nu va putea sa dea kilometrajul inapoi decat foarte putin (ceea ce nu renteaza)
- C vinde auto dupa 1 an cu indexul la 110.000km; iarasi nu va renta sa dea indexul inapoi
s.a.m.d.
cel care va vandut masina a fost proprietarul masinii in mod continuat, din 2007 si pana in momentul vanzarii catre d-voastra? daca da, aveti sanse sa obtineti despagubiri pe calea justitiei. daca nu, nu aveti nici o sansa. daca masina a trecut prin mai multe maini, din 2007 si pana in momentul vanzarii catre d-voastra, cum dovediti ca vanzatorul cunostea faptul ca odometrul a fost trucat?
cand mai cumparati o alta masina apelati la un profesional cu experienta. in functie de gradul de uzura a diferitelor elemente acesta poate aprecia (aproximativ) km reali parcursi, in cazul cand diferenta entre km reali parcursi si km aratati de odometru, este mai mare de 30-40.000km
ionijhonnie a scris:

De aceea ar fi necesar ca pe cartea de identiate vehicul sa fie trecuti nr de km la data fiecarei vanzari, iar pe talon sa fie mentionati la fiecare ITP.

La fiecare ITP este notat si numarul de km, pe langa ceilalti parametri si este trimis intr-o baza de date ... puteti verifica unde erau facute ultimele 3 itp uri si sa cereti datele de la ei ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v-c dacia logan, km dati inapoi de intermediar ContSters346864 ContSters346864 Buna seara, Am cumparat zilele trecute o masina Dacia Logan 2007-98600km de la un intermediar, al doilea proprietar al masinii de 2 sapt. Totul mergea ... (vezi toată discuția)
Bun găsit tuturor! am cumpărat de curând o mașină înmatriculată ... florinm. florinm. Bun găsit tuturor! Am cumpărat de curând o mașină înmatriculată în România. După îndeplinirea tuturor formalităților și după ce am ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină cu kilometrajul modificat. ce pot face? Imperator12 Imperator12 Buna searaam cumparat o masina cu km modificati.la o săptămână de la cumpararea masinii am intrat pe un site de verificări auto si am observat ca la ... (vezi toată discuția)