avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stricaciuni provocate de instalatia mea la vecinul de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stricaciuni provocate de instalatia mea la vecinul de jos

La începutul lunii Ianuarie a.c., în bucătărie, îmbinarea dintre țeava de apă caldă și apometru s-a slăbit și presupun că a picurat atât de mult încât mi-a venit o d-ră la ușă și mi-a zis că stă in chirie în apartamentul de sub mine și tavanul ei este inundat. Am oprit imediat apa în bucătărie, i-am mulțumit că m-a anunțat și că voi remedia problema cât mai repede. După câteva zile d-ra in cauză a revenit la ușa mea să îmi zică că proprietara vrea să îi repar bucătăria în urma incidentului și să îi dau numărul meu de telefon să ia legătura cu mine, ceea ce am și făcut (i-am dat numărul de telefon). Pe data de 20.01.2014 mă sună o femeie să îmi zică că e proprietara garsonierei de sub mine și că sunt nesimțit că nu îmi dau interesul să-i repar bucătăria în urma inundației, că acum a făcut mucegai și alte cuvinte ”de bine”. Deoarece nu mi-a plăcut atitudinea d-nei în cauză nu aș vrea să îi plătesc nici o daună dar în același timp sunt om și unele probleme apar fără să vrei (accidente - cum a fost inundația), aș vrea să știu ce trebuie făcut în cazul de față și ce trebuie făcut să am ceva la mână că am rezolvat problema. Mulțumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:47, 30 Ianuarie 2014
Insistati pe aceeasi tema dar din pacate nu inteleg cam ce vreti.
Intrebati mai devreme:
Ce trebuie să îi cer vecinei ca să am dovada că am remediat problema și să scap de ea (o factură, o chitanță, un proces verbal)?

Cred ca in primul rand trebuie sa-i cereti scuze si sa va intelegeti sa-si aduca un meserias, ori sa va oferiti sa-i aduceti dumneavoastra un meserias. Cum acel meserias trebuie platit pentru munca sa, trebuie ceva materiale..., discutati cu meseriasul sa cumpere totul cu documente (factura, chitanta, bon fiscal).
O dovada clara, concreta ca ati suportat reparatia, este o factura si chitanta daca o sa faceti acea reparatie cu o firma. Sunt mici SRL-uri care pot aduce materualele, executa lucrarea, elibereaza factura..., puteti face si un contract si o receptie cu acestia in care se consemneaza foarte clar ce lucrare s-a fcaut, in ce apartament, la ce data...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost inundat. vina administratorului?!?!? _ginu_ _ginu_ Am fost inundat, locuiesc intr-un bloc la etajul 2 intr-o garsoniera si in urma cu trei zile am fost inundat usor, atat eu cat si vecinul de la 3 si 2. A venit ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)
Reclamatie asociatia de locatari alinalina45 alinalina45 Inundat de vecin, pasi de urmat pt rezolvarea problemei, model notificari?Buna ziua! De o saptamana am facut sesizare verbala catre administrator ca in baie pe ... (vezi toată discuția)