avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie jumatate dintr-un teren pentru a fi doi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie jumatate dintr-un teren pentru a fi doi coproprietari

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am mostenit un teren de la tatal meu (sunt unic mostenitor al tatalui meu) si, deoarece terenul respectiv trebuia sa aiba doi coproprietari - tatal meu si sora lui - doresc sa-i donez sorei lui jumatate din teren, astfel incat sa fim doi coproprietari la terenul respectiv. Există legal această posibilitate, ca să fac această donaţie încât să fim doi coproprietari la terenul respectiv (deci nu să aibă fiecare o jumătate din teren)? Multumesc
Cel mai recent răspuns: alex68 , utilizator 23:02, 29 Ianuarie 2014
Daca a fost adoptata cu efecte depline pierde legatura de rudenie cu parintii biologici, daca a fost adoptata cu efecte restranse pastreaza legatura de rudenie cu parintii biologici. Trebuie vazut actul de adoptie.
ªi eu unde m-aş putea interesa? Am acest drept să mă interesez? Pentru că ea niciodată nu-mi va spune adevărul şi nu vreau să intru eu în bucluc neplătind acel impozit. Mulţumesc mult
Incercati la stare civila de la locul nasterii matusii, acest lucru insa cred ca este mai bune sa l faca notarul care va autentifica actul de donatie printr un extras de uz oficial, mergeti cu actele la un notar el va sti sa aprecieze situatia.
Va multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de solicitare a unei mosteniri alex68 alex68 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema. Parintii tatalui meu au detinut, intre altele, o suprafata de padure. In urma cu mai multi ani, ... (vezi toată discuția)
Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune? mariapopescu mariapopescu Tata este comostenitor cu o nepoata,ambii fiind mentionati in titlul de proprietate care-i pe numele mamei lui decedate.In situatia data tatal imi poate dona ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu impreuna cu tatal sau care a decedat si ... Dreaan Dreaan Buna ziua! Tatal meu este mentionat pe un titlu de proprietate ca mostenitor al defunctului X , pe acest titlu mai este trecut si tatal lui care a decedat + ... (vezi toată discuția)