Alxx a scris:
Am primit o comunicare pe firma de la Primaria Bucuresti -Politia Locala prin care se solicita sa spun cine conducea masina in data x.
Ce mi s-a parut foarte ciudat este ca era invocat ca si temei legal doar art. 39 din OUG 195/2002 care se refera la politia rutiera din IGP (art 2 de acolo ) . Nu se mai face referire la altceva si nici nu cred ca ar avea la ce intrucat la o studiere a legii politiei locale 155/2012 nu apare nimic legat de dreptul lor de a face o astfel de solicitare. Singura referire este in art 7 de acolo unde la ultimul punct apare ":m) coopereaza cu unitatile/structurile teritoriale ale Politiei Romane pentru identificarea detinatorului/utilizatorului autovehiculului ridicat ca urmare a stationarii neregulamentare sau al autovehiculelor abandonate pe domeniul public. " - unde se vorbeste de cooperare.
Au dreptul sa faca o astfel de solicitare ?
In acelasi timp comunicarea lor nu este semnata si nici stampilata. O astfel de solicitare nu este un act administrativ si atunci ar trebuie sa contina aceste elemente ?
Cineva care s-a mai intalnit poate cu o astfel de speta ma poate lamurii.
Multumesc.
Ca de obicei, toata lumea isi da cu parerea.
Stimate domn, nimenea nu poate opri pe cineva sa savarseasca un abuz. Chiar si administratorul de la bloc, va poate adauga la intretinere numarul de pantofi ai bunicii.
Asadar, cum am mai spus pe acest forum: niciodata nu jucati pe terenul adversarului! Daca nu aveti nervii tari, faceti ce vi se cere, sanatatea dvs, este mai importanta.
In cazul in speta: daca nu ati fost notificat prin scrisoare cu confirmare de primire, aruncati-o la cos. Ei stiu ca ceea ce au facut nu este ortodox si, fie renunta, fie continua. Pana cand? Pana primiti o amenda. Abia in momentul acela o contestati in justitie, solicitati acesteia sa constate nulitatea masurii luate din mia de motive invocate de dvs. Deci nu va apucati sa purtati corespondenta cu ei, sa le dati sculele la mana, cum ca ati stiut, etc.
De proces nu puteti scapa, abuzurile autoritatilor sunt ca gripa sau alte boli infectioase: nu te poti pazi de ele, trebuie doar sa ai grija sa fii robust ca sa rezisti.
Dar, daca vreti sa se schimbe ceva in tara asta, dupa ce obtineti sentinta irevocabila, nu va opriti, faceti ca mine. Eu, dupa anularea unei amnezi ru.triere, am trimis o notificare lui Blaga - ministrul de atunci - sa-mi spuna ce masuri a luat contra agentului, pentru abuz in serviciu - ca orice punere pe drumuri inutile a cetateanului este un abuz in serviciu -, altfel ii dau in judecata pe amandoi. Dupa mai multe incercari de a ma chema, a mai multor indivizi din MAI, "sa stam de vorba", la care eu nu am raspuns, l-au trimis in judecata pe agent, pentru abuz in serviciu! Asa sa faceti si dvs, cu primarul.