avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solicitare date conducator de catre Politia Locala - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solicitare date conducator de catre Politia Locala - serviciul politie rutiera

Am primit o comunicare pe firma de la Primaria Bucuresti -Politia Locala prin care se solicita sa spun cine conducea masina in data x.
Ce mi s-a parut foarte ciudat este ca era invocat ca si temei legal doar art. 39 din OUG 195/2002 care se refera la politia rutiera din IGP (art 2 de acolo ) . Nu se mai face referire la altceva si nici nu cred ca ar avea la ce intrucat la o studiere a legii politiei locale 155/2012 nu apare nimic legat de dreptul lor de a face o astfel de solicitare. Singura referire este in art 7 de acolo unde la ultimul punct apare ":m) coopereaza cu unitatile/structurile teritoriale ale Politiei Romane pentru identificarea detinatorului/utilizatorului autovehiculului ridicat ca urmare a stationarii neregulamentare sau al autovehiculelor abandonate pe domeniul public. " - unde se vorbeste de cooperare.
Au dreptul sa faca o astfel de solicitare ?
In acelasi timp comunicarea lor nu este semnata si nici stampilata. O astfel de solicitare nu este un act administrativ si atunci ar trebuie sa contina aceste elemente ?
Cineva care s-a mai intalnit poate cu o astfel de speta ma poate lamurii.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: TudorDan , utilizator 22:21, 5 Februarie 2018
@Alxx: ce ai mai facut cu amenda de la PL? Au facut recurs?

Am primit si eu o instiintare de la PL, lasata sub stergator, pentru a comunica in 5 zile datele conducatorului auto. Motiv: stationare neregulamentara.

Conform OUG 195/2002, actualizata in 2017, art. 109 alin. 1, "Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către poliţiştii de frontieră."

Multumiri anticipate
Salut Alex, ne poti spune cum s-a finalizat speta? Merci anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia locala necomunicare identitate conducator josephine_cointreau josephine_cointreau Am primit la firma pe care o detin o solicitare din partea politie locale - Directia de Ordine Publica, prin care mi se solicita sa ma prezint la institutie ... (vezi toată discuția)
Proces verbal contraventie - stationare neregulamentara gabi2204 gabi2204 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: 1. pe 23.08.2016 am gasit in geamul masinii personale o notificare emisa de Politia Locala Cluj-Napoca , Serviciul ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma amendeze pt neoferit relatii cine conducea masina?? aidu aidu Am primit 200 lei amenda, in temeiul prev. art. 2 alin 31) Legea 61/1991, pt ca m-au invitat sa dau relatii cine conducea masina (parcata, chipurile ... (vezi toată discuția)