avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la succesiune

Tatal a decedat in urma cu aprox. 4 luni. De la data decesului, mama a deschis succesiunea. Noi suntem 3 frati, iar sora mea a renuntat la partea ei in favoarea mea si a fratelui meu. Insa fratele meu a fost rugat in nenumarate randuri sa se prezinte la succesiune deoarece el isi vrea partea. Ce se intampla daca nu se prezinta la succesiune in decurs de 6 luni? Isi poate pierde drepturile de mostenitor?
Atunci tb sa pledati in fata instantei care a anulat contractul de vanzare cumparare invocand lipsa simetriei formei....asta e fara ups......

Si da sa I spuneti somalezului atunci sa si inscrie decaratia de renuntare la succesiune la InfONOt. Si dvs preferati ce preferati eu va spun de practica...ca la teorie suntem cei Mai Tari...

Liliana , avand in vedere ca declaratia de acceptare la succesiune se poate face atat in forma autentica sau sub semnatura privata, declaratia lui Gigel poate fi considerata ca acceptare ....
Insa eu initial vorbeam in prima postare care a fost inainte de Hristos, caci s a divagat de la subiect, de renuntare ...pur si simplu.....
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
ContSters250994, utilizator
Cu alte cuvinte, vorbim despre două chestiuni diferite. Dumneavoastră, despre cum se face practica după ureche, eu, despre cum ar trebui făcută practica după lege.

Mă întreb cum ar decurge dezbaterea succesorală în cazul prevăzut de art.2633 NCC. Sau, în cazul în care defunctul, îndreptăţit fiind, ar fi uzat de prevederile art.2634 NCC. Oare ce aş mai putea afla, în acest caz, despre practică, în lipsa fundamentului ei, adică a teoriei?

:bow:
Nu , nu ati inteles....si vad ca incerc ati sa ma jigniti......pe langa faptul ca la ce va scriu eu dvs imi raspundeti tendentios si nu intotdeauna pe subiect....
Oi fi eu Mai tanara decat dvs si notar, nu avocat, dar proprietatea termenilor inca ii am si nu am aere de superioritate si nu raspund numai la ce imi convine....
Eu v am spus ca tot rasuciti cuvintele cum fizic poate inscrie somalezul meu la cerere la Infonot declaratia sa de renuntare sau acceptare la succesiunea tatalui sau daca este data in fata unui functionar/ profesionist liberal etc imputernicit cu Asa zise activitati notariale in Somalia.......
Pana reuseste el sa o inscrie as putea dezbate succesiunea nu?!

Am vb cumva pana acum despre legea aplicabila mostenirii cumva si nu m am prins eu?! Cred ca divagati de la subiect stimate domn! Am vb despre declaratia succesibililului....
Cred ca ar tb sa recititi subiectul si ce am vorbit pana acum.....

De care si dupa care ureche vorbiti dvs?! Nu Mai fiti tendentios si ironic ca nu are sens....
Probabil va inclinati in fata orgoliului dvs imens!
Joha a scris:

Pana reuseste el sa o inscrie as putea dezbate succesiunea nu?!

QED.

Sigur că aţi putea. Probabil că şi la INFONOT se gîndeşte la fel: dă-l dreaq de somalez, cu legea lui cu tot, că îi întind eu înregistrarea pînă trece termenul de opţiune.

Nu doar orgoliul meu e mare, stimată doamnă, atît de mare încît nici în el însuşi nu se cuprinde, ci şi pretenţia mea privind aplicarea corectă a legii, care e incomensurabilă. Pretenţia, nu legea, să nu mă înţelegeţi greşit. Iar dacă legea spune de regulă, lăsaţi-mă să cred că acela chemat să o aplice înţelege că de regulă cunoaşte şi excepţii pe care este obligat să le soluţioneze cu aceeaşi celeritate precum ar soluţiona regula.

Din nou, pe deplin meritate :bow:
Probabil ca vb o alta limba.....
Nu e vb de INFONOT nici de notarul public ci de neputinta fizica a acelui somalez de a inscrie acea declaratie.....adica Posta ..etc,.etc...,timpul scurs, nestiinta celui care a redactat, sa stiti stimate domn ca orice cerere are un numar de intrare, se piate verifica usor cand ajunge declaratiain tara dar se pare ca aveti o reavointa mai mare decat puterea dvs de a intelege...
Dvs vreti sa am eu habar de somalezul de pe dreapta ...din Somalia?! Acum intelegeti de ce sfatuiesc ca cetatenii romani sau straini care trebuie sa si exprime dreptul de optiune succesorala sa se prezinte la oficiile consulare,tocmai pentru a nu le incalca un drept!

Eu inchei aici discutia,mi se pare sterila si chiar am si alte lucruri mai bune defacut in viata...
P S Dupa parerea mea modestia nu strica nimanui ba chiar e dovada de inteligenta si noblete...
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
ContSters250994, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns pentru ... alexandersone alexandersone Buna ziua, Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns pentru urmatoarea speta: - Este vorba despre o succesiune, unul dintre mostenitori se afla in ... (vezi toată discuția)
Procura din sua - pentru a face o succesiune avem nevoie de o ... sonia64 sonia64 Procura din SUA - Pentru a face o succesiune avem nevoie de o procura de la o ruda din SUA. Am fost la notar si ni s-a spus ca procura trebuie facuta doar la ... (vezi toată discuția)
Declaratie de succesiune din sua hello123 hello123 Buna ziua si multumiri anticipate pentru sfaturi. Problema mea e urmatoarea: Tata a decedat si vreau sa fac declaratie de renuntare la mostenire in ... (vezi toată discuția)