Dacă aţi înţeles că ar fi vorba despre vreun amărît de somalez
de pe dreapta ...din Somalia, dacă aţi înţeles că ar fi vorba despre ego-ul meu superinflamat, dacă aţi înţeles că e vorba despre modestie sau despre vanitate, v-aţi înşelat.
Eu discutam despre lege şi despre aplicarea ei
ad literam.
Sfătuiţi-l pe un cetăţean străin (grec, în speţă) să ceară ambasadei României să-i autentifice o declaratie. Iată ce-i va spune ambasada (conform
[ link extern ] ):
Pentru autentificarea procurilor şi a declaraţiilor, persoanele interesate trebuie să se prezinte personal la sediul ambasadei sau consulatului român şi să probeze identitatea şi calitatea de cetăţean român (cu un act de identitate valabil).
No comment.
Nici ambasada noastră din SUA nu se lasă mai prejos (
[ link extern ] ):
Ambasadele şi oficiile consulare de carieră ale României pot efectua o serie de operaţiuni notariale prin care să asigure capacitatea actelor întocmite de către cetăţenii români în străinătate în a-şi produce efectele juridice pe teritoriul României şi în faţa autorităţilor române.
Eu, mut, ca mai sus.
Să vă citez din legea care reglementează posibilitatea ambasadelor/consulatelor României de a autentifica acte, pentru a vedea dacă aceste servicii sunt disponibile şi pentru cei care nu au cetăţenia română? Ar fi steril.
După cum cu adevărat sterilă este şi disputa noastră, dacă nu aţi înţeles că eu nu vorbesc despre mine, ci despre dispoziţiile legii. Nutresc doar speranţa că prezenta dispută, ca şi multe altele trecute şi viitoare, poate profita altora.
Primiţi, vă rog, cuvenitele :bow: si urări de bine.