avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la succesiune

Tatal a decedat in urma cu aprox. 4 luni. De la data decesului, mama a deschis succesiunea. Noi suntem 3 frati, iar sora mea a renuntat la partea ei in favoarea mea si a fratelui meu. Insa fratele meu a fost rugat in nenumarate randuri sa se prezinte la succesiune deoarece el isi vrea partea. Ce se intampla daca nu se prezinta la succesiune in decurs de 6 luni? Isi poate pierde drepturile de mostenitor?
De regula, cand renunti in favoarea cuiva, ii trimiti repede si degraba docomentul; ba mai mult, persoana ar cam sti, de prințip, asa ca ar cam astepta cu dezbaterea.
Noi am vorbit pana acum CE SE FACE nu daca timpul ajunge sau posta e inceata si se pierde scrisorica.
Deci se face ce se face si basta, asa cum zice si Codul si zicea si themis, ca valoreaza acceptare si basta.
Da Liliana tu vb despre altceva, aici s a vorbit in paralel, tu ai alergat pe culoarul cu renuntarea in favorem....eu cu dl avocat am avut alte discutii....am incercat sa va raspund amandurora.....

Adica posta etc nu se pune in cazul tau....sau pe culoarul tau....desi stiu ca ambii in calitate de avocati doriti sa aveti ultimul cuvant....

Oricum va las si va doresc un we placut!
Dacă aţi înţeles că ar fi vorba despre vreun amărît de somalez de pe dreapta ...din Somalia, dacă aţi înţeles că ar fi vorba despre ego-ul meu superinflamat, dacă aţi înţeles că e vorba despre modestie sau despre vanitate, v-aţi înşelat.

Eu discutam despre lege şi despre aplicarea ei ad literam.

Sfătuiţi-l pe un cetăţean străin (grec, în speţă) să ceară ambasadei României să-i autentifice o declaratie. Iată ce-i va spune ambasada (conform [ link extern ] ):

Pentru autentificarea procurilor şi a declaraţiilor, persoanele interesate trebuie să se prezinte personal la sediul ambasadei sau consulatului român şi să probeze identitatea şi calitatea de cetăţean român (cu un act de identitate valabil).

No comment.

Nici ambasada noastră din SUA nu se lasă mai prejos ([ link extern ] ):

Ambasadele şi oficiile consulare de carieră ale României pot efectua o serie de operaţiuni notariale prin care să asigure capacitatea actelor întocmite de către cetăţenii români în străinătate în a-şi produce efectele juridice pe teritoriul României şi în faţa autorităţilor române.

Eu, mut, ca mai sus.

Să vă citez din legea care reglementează posibilitatea ambasadelor/consulatelor României de a autentifica acte, pentru a vedea dacă aceste servicii sunt disponibile şi pentru cei care nu au cetăţenia română? Ar fi steril.

După cum cu adevărat sterilă este şi disputa noastră, dacă nu aţi înţeles că eu nu vorbesc despre mine, ci despre dispoziţiile legii. Nutresc doar speranţa că prezenta dispută, ca şi multe altele trecute şi viitoare, poate profita altora.

Primiţi, vă rog, cuvenitele :bow: si urări de bine.
As putea sava trimit scanat declaratia si procura unui cetatean ceh data la Consulatul Romaniei la Praga in calitate de administrator al unei societati cu personalitate juridica romana.

Mai cititi legea notarilor 36/1995 republicata dar ultima varianta nu ca data trecuta... art 18 alin 4....cu atentie.......ei apoi sa mai vb....sa vedeti ce spune despre cetatenii straini si accesul lor la consulatele Ro....
Adicatelea si caravasazica si eu ma intelegeti hic tot de dispozitii legale vb......

:beer:
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
ContSters250994, utilizator
Eram pe punctul de a scrie:

Diem perdidi.

După berea oferită la reeditare, m-am răzgîndit. Măcar atîta folos.

:closedtopic:

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns pentru ... alexandersone alexandersone Buna ziua, Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns pentru urmatoarea speta: - Este vorba despre o succesiune, unul dintre mostenitori se afla in ... (vezi toată discuția)
Procura din sua - pentru a face o succesiune avem nevoie de o ... sonia64 sonia64 Procura din SUA - Pentru a face o succesiune avem nevoie de o procura de la o ruda din SUA. Am fost la notar si ni s-a spus ca procura trebuie facuta doar la ... (vezi toată discuția)
Declaratie de succesiune din sua hello123 hello123 Buna ziua si multumiri anticipate pentru sfaturi. Problema mea e urmatoarea: Tata a decedat si vreau sa fac declaratie de renuntare la mostenire in ... (vezi toată discuția)