avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj pt angajat perioada determinata cu 1/2 norma?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj pt angajat perioada determinata cu 1/2 norma?

Buna dimineata!
Am fost angajata pe perioada determinata 6 luni, 6 luni, respectiv 12 luni (cumulat 2 ani) , 1.04.2007-1.04.2009 la o institutie. In acest timp am fost si studenta. Intrebarile mele sunt :
1.Am dreptul la somaj pentru perioada lucrata,daca am fost incadrata in munca pe perioada determinata, dar si cu 1/2 norma? Daca da, ce suma ar trebui sa primesc? Tot 75% din salariul min brut sau alta suma in functie si de faptul ca am fost angajata cu 1/2 norma?
2. Pot primi somaj daca urmez o forma de invatamant? (facultate-ultimul an)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 22:54, 15 Iulie 2009
ok, daca ai lucrat la agentie ajofm si asat e procedura atunci cred ca ai dreptate, o sa ma interesez daca asa procedeaza si ajofm din brasov.
imi cer scuze de la utilizatori :love2: pentru eroarea facuta de mine
grace_r a scris:

ok, daca ai lucrat la agentie ajofm si asat e procedura atunci cred ca ai dreptate, o sa ma interesez daca asa procedeaza si ajofm din brasov.
imi cer scuze de la utilizatori :love2: pentru eroarea facuta de mine

As fi preferat sa te conving cu argumentele din lege, nu cu faptul ca am "lucrat acolo si asta e procedura":oops:
imi pare rau pakos, dar nu m-ai convins pentru ca eu nu cred ca e corect sa subinteleg ce scrie intr-o rglementare.
eu zic ca acolo unde legea nu distinge, nu putem distinge nici noi, nu?
Nici macar in normele de aplicare nu se face vreo referire la o astfel de interpretare.
Dar poate exista vreo decizie interna in cadrul ANOFM care stabileste acest mod de lucru.

:love2:
Parerea mea e ca grace are dreptate , conditiile pt. acordarea somajului trebuie indeplinite cumulativ. Chiar daca indeplinesti conditia concedierii pt. motivele care dau dreptul la somaj dar nu indeplinesti alte conditii impuse de legea somajului, printre care si aceea de a nu urma o forma de invatamant , se respinge dosarul , pt. neideplinirea acelei conditii
Exceptand situatia mea.

1.O persoana in varsta de 35 ani lucreaza de 10 ani intr-o firma care isi inceteaza activitatea, deci inceteaza si c.i.m. Nu stia ce ii rezerva viitorul (ca nu va avea un loc de munca intr-o perioda imediat umatoare) si cu un an inainte se inscrie la o facultate. In momentu incetarii c.i.m este studenta anul 2. Inseamna ca dupa 10 ani de cotizatie nu beneficiaza de somaj pt ca face o facultate la 35 de ani?

2.Saptamana trecuta s-a aprobat un dosar al unui coleg care e tot ultimul an la facultate. Nu a completat nicio declaratie pe propria raspundere ca este student, nu a intrebat nimeni nimic. Iar el nici nu s-a gandit ca nu ar putea beneficia de somaj pt ca este la facultate atata timp cat a contribuit 1 an si 6 luni la somaj. Acum l-am pus si pe el pe ganduri...Nu a completat nici declaratie cum a spus Pakos...e posibil sa se trezeasca peste ceva timp ca trebuie sa inapoieze banii cum spune grace...Ce sa faca? Sa mearga la ajofm sa intrebe...dar dosarul este deja aprobat...Pe de alta parte nu e vina lui ca nu i s-a cerut acea declaratie...:-/

Alte discuții în legătură

Absolvent cu diploma de bacalaureat 2012 boboeu boboeu Astazi 01.08.2012 am fost la agentia de somaj sa fac cerere pt acordarea indemnizatiei de somaj. Am dat o declaratie pe propia raspundere ca nu urmez o forma ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj pentru absolvent facultate 2009 nicolleta68 nicolleta68 Buna ziua! Am lucrat timp de 20 de ani dupa care, contractul de munca s-a incheiat de comun acord cu angajatorul la data de 31.12.2007. Am urmat cursurile ... (vezi toată discuția)
Somerul indemnizat poate deveni somer absolvent? adrian_sinkievici adrian_sinkievici O persoana este trimisa in somaj de catre angajator cu 3 luni inainte de a absolvi o facultate. Poate respectiva persoana dupa absolvirea facultati (somera ... (vezi toată discuția)