avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj pt angajat perioada determinata cu 1/2 norma?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj pt angajat perioada determinata cu 1/2 norma?

Buna dimineata!
Am fost angajata pe perioada determinata 6 luni, 6 luni, respectiv 12 luni (cumulat 2 ani) , 1.04.2007-1.04.2009 la o institutie. In acest timp am fost si studenta. Intrebarile mele sunt :
1.Am dreptul la somaj pentru perioada lucrata,daca am fost incadrata in munca pe perioada determinata, dar si cu 1/2 norma? Daca da, ce suma ar trebui sa primesc? Tot 75% din salariul min brut sau alta suma in functie si de faptul ca am fost angajata cu 1/2 norma?
2. Pot primi somaj daca urmez o forma de invatamant? (facultate-ultimul an)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 22:54, 15 Iulie 2009
Cu mare drag:luck:
pakos a scris:

grace_r a scris:

pakos, in lg 76 se spune asa:
Art. 42. - (1) ...
(2) Nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj absolvenţii care, la data solicitării dreptului, urmează o formă de învăţământ.

Ca urmare daca esti inca student, adica in situatia A, nu poti beneficia de somaj chiar daca indeplinesti restul conditiilor ca somer provenit din munca !!

Cum bine ati citat, aici vorbim de cazul B de mai sus. Este vorba de un absolvent ( sa spunem de liceu) care, la data solicitarii dreptului ( adica dupa trecerea celor 60 de zile) urmeaza o forma de invatamant ( este deja la facultate)
Insa, in cazul A, repet, nu se aplica!
Cu stima

Eu cred ca ai dreptate; articolul facand referire doar la absolventii ce nu au reusit sa se angajeze in termen de 60 de zile dar......a trecut cineva prin asa ceva sau doar interpretam de la distanta legea?
Nu este o interpretare "de la distanta". Stiu din practica. Deciziile constitutionale la care am atasat linkurile veti vedea ca imi dau dreptate.
Ca urmare daca esti inca student, adica in situatia A, nu poti beneficia de somaj chiar daca indeplinesti restul conditiilor ca somer provenit din munca !!

Este clar ca nu puteti beneficia de somaj.
Angi F.
@AngiF:

nu inteleg de ce ai ajuns la aceasta concluzie,
daca studiezi deciziile (vezi link-urile postate de @pakos, vei ajunge si tu sa ii dai dreptate.

Alte discuții în legătură

Absolvent cu diploma de bacalaureat 2012 boboeu boboeu Astazi 01.08.2012 am fost la agentia de somaj sa fac cerere pt acordarea indemnizatiei de somaj. Am dat o declaratie pe propia raspundere ca nu urmez o forma ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj pentru absolvent facultate 2009 nicolleta68 nicolleta68 Buna ziua! Am lucrat timp de 20 de ani dupa care, contractul de munca s-a incheiat de comun acord cu angajatorul la data de 31.12.2007. Am urmat cursurile ... (vezi toată discuția)
Somerul indemnizat poate deveni somer absolvent? adrian_sinkievici adrian_sinkievici O persoana este trimisa in somaj de catre angajator cu 3 luni inainte de a absolvi o facultate. Poate respectiva persoana dupa absolvirea facultati (somera ... (vezi toată discuția)