Sotia este asociat unic al unui SRL din 2009 . In 2010 , dupa ce a achitat forfetarul de pe vremea aceea a decis sa nu mai lucreze pe ea . In urma unei deficiente de comunicare intre aceasta si contabil firmei nu i-au fost depuse declaratii pe zero si nici bilanturile anuale de atunci pana acum. Am aflat acest lucru de curand de la o cunostinta a contabilului , care nu mai este de gasit deoarece a plecat din tara definitiv.
Intrebarea ar fi care este calea prin care se poate incepe din nou activitatea pe aceasta firma cu cat mai putine cheltuieli posibile, avand in vedere amenzile de care pot fi primite pentru nedepunerea bilantului ?
Eu va multumesc pentru raspuns, rezolvarea asta o cunosteam si eu . Ma interesa daca exista totusi o portita legala sa merg mai departe pe acesta firma cu costuri cel putin egale cu cele aferente infiintarii alteia noua .
Cum am spus nu a fost vorba de rea vointa din partea contabilului ci a o fost o carenta de comunicare apoi lipsa de interes de partea ambelor parti.
Portite:
1.) Platiti-va toate taxele, impozitele si penalitatile si continuati pe firma.
2.) Nu platiti nimic, firma se lichideaza, dar nu mai puteti fii administrator la o alta firma.
1.) Pentru nedepunere bilant amenda este de la 1.500 lei la 4.500 lei. Daca mai aveti si alte declaratii nedepuse, mai sunt si aici amenzi de la 500 de 14.000.
Pentru unele declaratii exista "portite" sa nu platiti amenzi, dar pentru asta va recomand sa cautati un contabil bun, care stie legea, sau poate chiar o firma de adevarata de contabilitate.
2.) Mai exact, cand se va afla intr-una din situatiile urmatoare:
OG 75/2001 – Organizarea si functionarea cazierului fiscal [actualizata 05-09-2011]
Art. 8 (1) Prezentarea certificatului de cazier fiscal este obligatorie in urmatoarele situatii:
a) la infiintarea societatilor comerciale, a societatilor cooperative si a cooperativelor agricole, de catre asociati, actionari si reprezentantii legali desemnati;
b) la solicitarea inscrierii asociatiilor si fundatiilor in Registrul asociatiilor si fundatiilor de catre asociatii sau membrii fondatori ai acestora;
c) la autorizarea exercitarii unei activitati independente de catre solicitanti;
d) la cesiunea partilor sociale sau a actiunilor de catre noii asociati sau actionari;
e) la numirea de noi reprezentanti legali, precum si la cooptarea de noi asociati sau actionari cu prilejul efectuarii majorarii de capital social de catre noii reprezentanti legali, asociati si actionari.
Poate fi reluata activitatea pe aceasta firma cu costuri mai mici decat cele aferente infiintarii altei firme , bineinteles cu alt asociat unic sau asociati ? Da sau nu , iar daca se poate si cineva din Bucuresti sau Bacau doreste contracost sa preia cazul acesta si sa colaboram in viitor il rog sa imi dea un mesaj privat .
Datorii la stat
miticasu
Fratele meu a cumparat o SC si a facut o lucare cu ea, dupa care nu a mai avut activitate. In acelasi timp a intrat in vigoare legea impozitul forfetar, si a ... (vezi toată discuția)