avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada asimilata pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada asimilata pensionare

Am lucrat 13 ani cu contract de munca/carte de munca in cadrul unui cult religios si 27 ani in alt sector; am solicitat pensia anticipata si am primit decizia de respingere, motivat ca : 13 ani - conform Legii nr. 263/2010 nu este perioada asimilata!
Este posibil ???
Cel mai recent răspuns: bani , utilizator 21:59, 13 Februarie 2014
1. Spuneti ce scrie in contractul individual de munca (CIM) incheiat cu angajatorul din cultul religios respectyiv (trebuie sa aveti si dvs. o copie acasa).

2. In ce perioada ati avut acest CIM?
Despre ce cult este vorba?

De exemplu, cultul Creştin Baptist din România are sistem propriu de pensii şi asigurări sociale denumit Casa de Pensii şi Ajutoare a Cultului Creştin Baptist din România, Casă de Pensii neintegrată în sistemul public de pensii şi care funcţionează ca persoană juridică distinctă în cadrul cultului cu patrimoniu propriu.
CIM este incheiat conform codului Muncii, pe perioada nedeterminata; am CIM din septembrie 2000, cultul este romano-catolic, unde nu pot solicita pensie anticipata, doar limita de varsta - 65 ani, insa nu pot sa cred ca, Casa de asigurari nu-mi ia in considerarre vechimea in munca /am depus adeverinta/ pentru perioada mentionata; si cultul Romano Catolic are sistem propriu de pensii.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare codul muncii legea 88/2018 petrax petrax Buna ziua ! As vrea sa-mi spuneti pe cine vizeaza legea recent promulgata prin care \"se acorda zile libere platite pentru persoanele apartinand cultelor ... (vezi toată discuția)
Cumul salariu si pensie OLIMPIA B OLIMPIA B lucrez intr-o institutie de stat si as dori sa-mi spuna si mie cineva daca se poate cumula pensie cu salariu. Am un salariat care cumuleaza pensie cu salariu, ... (vezi toată discuția)
Zile libere alte culte religioase vali121m vali121m Buna ziua, Reiau un subiect pe care in mod sigur s-a mai dezbatut insa am nevoie de un update, mai exact speta ar fi urmatoarea: - un angajat de o alta ... (vezi toată discuția)