avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casa de boli mintale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casa de boli mintale

Care este procedura sa trimiti un tata nebun la casa de boli mintale? Vorbesc serios. Cum se poate dovedi ca nu este in deplinatatea facultatilor sale mintale? Daca cred ca cineva nu este in stare sa creasca un copil din punct de vedere mintal. Am fost ocupata cu protectia copilului aproape 6 luni, dar din pacate acolo nimeni nu intelege ca sotul meu este bolna mintal.
Cel mai recent răspuns: alina81 , utilizator 20:11, 20 Aprilie 2009
Abuz mental...? As scrie ca inteleg la ce va referiti, dar nu prea... Abuz mental poate "practica” un om rau din fire, de exemplu, un om gelos... nu e vorba, neaparat, de o boala psihica, desi gelozia exagerata se poate considera o forma de boala mintala.
In consecinta, trebuie sa dovediti ca sotul e bolnav mintal... Declaratiile simple nu au rost si nu va ajuta... Daca nu e violent nu prea aveti cum sa dovediti (e greu, de fapt, dar nu imposibil)... (violenta nu e diagnosticata ca boala mintala decat in anumite conditii – sa zic asa). Poate ar fi bine sa scrieti cum se manifesta acest... abuz mental... Pt ca, am inteles, nu isi bate copilul (si nu va bate nici pe dv)... Daca il bate, chemati politia... sau duceti copilul la medic – acesta va constata abuzul si va fi obligat sa anunte serviciile sociale si politia. Dar aceasta nu inseamna ca va fi inchis la balamuc...
Apoi, chiar daca reusiti sa il internati – pt un timp – ce veti rezolva? Pt o internare definitiva trebuie foarte multe proceduri de indeplinit – inclusiv o supraveghere de lunga durata; violente din partea lui, care sa arate ca e pericol pt ceilalti sau pt sine...
Daca e doar betiv nu se poate spune ca e bolnav mintal, ci doar alcoolic – mai incolo poate fi atins de dementa, daca va trai suficient pt... aceasta boala.

Expertiza psihitriatica nu o puteti cere dv... Adica puteti, dar daca sotul nu e de acord...
Trebuie sa vorbiti cu un medic de la un spital de boli nervoase – poate chiar e bine sa expuneti unui psihiatru problemele pe care credeti ca le are sotul dv si veti fi lamurita despre ce este vorba si ce ati putea face... Medicul de familie, de asemenea, va poate sfatui ce pasi trebuie sa urmati.

In rest, urmati sfaturile primite pana acum...
@trope_doi
Cateodata se ascunde solutia cea mai simpla. Pana acum am vorbit numai cu pshihologi care sunt specialisati in psihologia copilului. Nu stiu de ce niciodata nu m-am gandit sa merg la un specialist de boli nervoase la spital.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza psihiatrica in proces de divort abs2010 abs2010 Buna ziua , In prezent sunt implicat intr-un proces de divort cu mai multe capete - incredintare minor 2 ani si partaj . In actiunea introdusa de sotia ... (vezi toată discuția)
Internare impotriva vointei Nicoleta12 Nicoleta12 Buna ziua Mama mea in varsta de 54 ani a avut dupa 15 ani o noua tentativa de suicid. Reactie avuta in urma stresului dat de probleme financiare. Concubinul ... (vezi toată discuția)
Bunuri de mostenit alonso_first_one alonso_first_one Buna seara! As avea si eu o intrebare: de ceva vreme tatal meu a inceput sa aiba probleme psihice,iar in timp aceste probleme s-au agravat.Din aceasta cauza am ... (vezi toată discuția)