avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Fiind in crestere copil pana la 1 an se poate sa mai ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Fiind in crestere copil pana la 1 an se poate sa mai angajeze alte 2 persoane pe aceeasi functie?

eu sunt in crestere copil pina la un an,dupa ce am plecat in c.c.c.sau facut niste modificari si o pers cu o functie superioara mie aia schimbat c.i.m.pe perioada ned.pe functia mea,la scurt timp sa inbolnavit si a plecat in medical 8 luni,dupa aia a mai angajat o pers de aceasta data cu c.i.m.pe 3luni,in aceasta unitate se poate sa fie doar 3 pers cu aceasta functie la ora actuala suntem 5.Doi pe functia lor a mea e ocupata pina la 15-04-14,eu trebuie sa ma intorcla serv.pe 01-04-14 sa pot beneficia si de insertie si pe 01-05-14 trebuie sa vina si cealalta pers. din medical tot pe acelasi post ce credeti ca se poate intimpla?cum ar putea sa ne reangajeze pe toate pe aceiasi functie .Va rog frumos sa imi raspundeti
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:21, 10 Aprilie 2014
1. Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
Interpretarea este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.
Asadar, legea nu prevede un termen fix de 6 luni.

Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.

Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.

Asadar, perioada de 6 luni este perioada maxima in care angajatorul nu are voie sa va concedieze, Dar daca in Reg.Intern sau ccm aplicabil are prevazuta o alta perioada , atunci aceasta este incidenta..

2. De asemenea, angajatorul are posibilitatea sa va modifice unilateral c.i.m., in conditiile prevazute de Codul Muncii, si anume:
- delegare
- detasare
- în cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

4. Angajatorul are posibilitatea de a emite o decizie de delegare de competenta.
Delegarea de competenta este o clauză prin care angajatorul - sau un salariat cu funcţie de conducere (atunci când legea îl permite în acest al doilea caz) - deleagă unui salariat din subordinea să o parte din atribuţiile (puterile) sale.
Chiar şi fără nici o normă cuprinsă în actul constitutiv, în regulamentul intern ori în contractul colectiv de muncă, este posibilă (în lipsa unei interdicţii exprese legale - generale sau concrete), delegarea de atribuţii prin act al angajatorului, acceptat de către salariat .
buna ziua va deranjez din nou ,am inceput serviciu pe aceiasi functie prima luna si dupa aia ma schimba in functie inferioara la care am si un salariu mai mic cu 500 roni eu zic ca nu e corect am anuntat ca stau un an in c.c.c. si aveam indemnizatia cat iau acum salariu in prima luna a zis ca sa ocupat postu ca nu putea sa stea un an fara om da nu era mai bine sa ma anunte ca daca plec angajeaza in locul meu si sa stau sa cresc copilu 2 ani si cu bani mai multi nu pot sa fac nimic?ma intorc mai devreme , muncesc si eau bani mai putini ca atunci cind stateam acasa cu copilu
1. Ati semnat vreun act aditional la contractul individual de munca (CIM) prin care s-au modificat functia si salariul?

2. Daca ati semnat atunci este legal, daca nu ati semnat atunci este o ilegalitate si va puteti adresa ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare din intoarcere cic Rana Rana Buna ziua, Am urmatoarea speta pe care va rog sa ma ajutati sa o clarific : Ma intorc din CIC ( 1 an ) cu o luna mai devreme de implinire copil 1 an si ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la munca din concediul de crestere copil deea-86 deea-86 daca nu am fost de acord cu schimbarea functiei la intoarcerea din concediul de crestere deoarece nu era o functie similara si nu am vrut sa semnez actul ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu dupa concediu crestere copil leona777 leona777 buna ziua, vreau sa stiu daca sunt obligata ca admistrator de firma, sa primesc o angajata care a stat 2 ani acasa in concediu crestere copil ( este al doilea ... (vezi toată discuția)