IoanTM a scris:
am mostenit un apartament ( modest - 1 camera ) de la o matusa decedata acum ~2 luni. In momentul decesului matusa avea restante la intretinere - pe o parte din acestea fiind emisa o hotarare judecatoreasca definitiva ce prevede plata a ~1300 lei, fara a mentiona nici o penalizare nimic, aferent perioadei sept. 2011 - aprilie 2012.
Am achitat suma afisata la avizier - in doua-trei transe - care, cumulat cu unele plati anterioare, au insemnat efectuarea platii a ~8600 RON.
Am reluat ceea ce ati spus initial pentru ca ati deschis alt topic in care relatati putin altfel situatia. De aceea s-a si inchis acea discutie si pentru a intelege situatia, continuati discutia aici.
Iata ce spuneti in cealata discutie:
Ca rememorare a situatiei : la sfarsitul lunii ianuarie - mijlocul lui februarie am achitat sumele restante ale matusii mele ( ~5200 RON ) si am facut succesiunea notariala dupa aceasta. Cu acest prilej doamna administratoare tot "batea apropouri" la ceva sume "din urma" si am zis ca la momentul potrivit sa-mi prezinte justificare si vom discuta.
Sumele prezentate in cele doua discutii nu corespund, sar se vede ca sunt sume vechi neachitate de cativa ani. Aceste sume sigur sunt penalizabile iar dumneavoastra nu ati platit penalizari din cate relatati.
Poate ca a gresit presedintele si administratorul cand v-au eliberat adeverinta, cand au stins debitele fara penalizari..., poate nu erau calculate..., poate au fost bucurosi ca dupa ce s-au judecat cu matusa dv, vazand ca aceasta nu plateste nici ceea ce a stabilit instanta, nici ceea ce s-a acumulat intre timp, spun ca poate au fost bucurosi ca a aparut un mostenitor care a platit ceea ce era afisat si calculat si-au crezut ca nu vor mai avea de-acum probleme, mentionand ca mai sunt ceva sume de plata pe care o sa vi le arate...
Poate mai corect era sa stea sa calculeze, sa nu va stinga debitele fara a stinge mai inainte penalizarile, sa nu elibereze adeverinta pana nu faceau toate calculele si sa va incurce in demersurile dumneavoastra de intrare in posesie ca mostenitor s.a.m.d.
Spuneti ca vi s-a cerut acum sa achitati penalizari de 1600 lei. Pai la restante neachitate din anul 2011 pana acum, la suma acumulata de 8600 lei fara penalizari, este chiar putin ca vi se imputa penalizari de 1600 lei. Indiferent ca le calculeaza asociatia conform sistemului propriu de penalizari ori acestea s-au facturat de furnizorii carora asociatia nu le-a achitat la termenele stabilite facturile, datorita debitului mare pe care-l avea matusa dumneavoastra, cei 1600 lei tot mi se par putini fata de debitul mare si perioada indelungata de neplata.